Från smartare till billigare

Xiaomi släpper tre nya smarta klockor: Watch 2, Smart Band 8 Pro och Watch S3

Under 2023 visade Xiaomi upp Wear OS-klockan Watch 2 Pro och nu kommer inte bara ytterligare en utan även flera andra klockor.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi Watch 2 drivs av Wear OS med Snapdragon W5 Plus som systemchipp. Det ska enligt Xiaomi ge en batteritid på 65 timmar vid typisk användning. Batteriet i klockan är på 495 mAh och klockan har enligt Xiaomi en ny fjärrkontrollfunktion så att du kan se kamerasökaren från mobilen direkt i klockans skärm och ta bilder på lite distans.

Watch S3

De övriga två klockorna använder inte Wear OS och har därför betydligt bättre batteritid. Xiaomi Watch S3 har en 1,43 tum stor amoled-skärm samt ett stort utbud av olika remmar och armband till själva klockan. Här har vi geststyrning så att du med bara en hand och olika handledsvridningar kan styra funktionerna i klockan när du har andra handen upptagen. 

Xiaomi Smart Band 8 Pro har en skärm på 1,74 tum, en kvadratisk långsmal Amoled-skärm. Vid typisk användning ska den hålla i 14 dagar innan den behöver laddas. Det här är bättre batteritid än föregångaren tack vare bland annat ett större batteri på 289 mAh.

Xiaomi Watch S3 kostar 1990 kronor, Watch 2 kostar 2490 kr och Smart Band 8 Pro 890 kr men med löanseringserbjudande under begränsad tid då det kostar 690 fram till 10 mars. Alla klockor börjar säljas 26 februari.

Xiaomi Smart Band 8 Pro