Väntar på marknadens respons

Xiaomi väljer att avvakta med en böjbar smartphone

Xiaomi var först ut med att presentera nya produkter på MWC i Barcelona. Någon böjbar smartphone hade man dock inte att bjuda på, och anledningen till det är att man vill avvakta och se hur konceptet tas emot.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomis medgrundare Lin Bin visade för en tid sedan upp en smartphone med böjbar skärm i ett videoklipp som han publicerade på Weibo. Många trodde nog då att vi skulle få se en böjbar smartphone från Xiaomi inom en inte allt för avlägsen framtid, och kanske rent av på MWC i Barcelona. Men MWC kom och gick och någon böjbar Xiaomi-telefon fick vi aldrig se, inte ens en prototyp. Och enligt Xiaomis globala talesperson Donovan Sung, så handlar det om att Xiaomi – precis som en del andra tillverkare – väljer att avvakta marknadens respons innan man går vidare med en böjbar telefon. 

Det är i en intervju med affärspublikationen Venturebeat som Sung förklarat saken. ”Vad gäller den specifika lanseringen för den (böjbara telefonen), så tror jag att vi vill vänta på att det hela mognar innan vi lanserar den. Men var så säker, vi testar en rad olika böjbara koncept” säger Sung i intervjun. 

Källa