Koncept

Xiaomi visar smarta glasögon

Xiamo har visat upp ett par smarta glasögon för att visa vad de kan, vill och, kanske, kommer att lansera i framtiden.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi ska ha ett event idag där de förväntas lansera en hög med telefoner. Men redan igår hade en konceptprodukt att visa upp, ett par smarta glasögon. Det är alltså inte någon produkt som kommer att lanseras och säljas i dagsläget, eller i en nära framtid. Xiaomi Smart Glasses väger bara 51 gram men ger dig möjligheten att se notiser, ringa, navigera, ta bilder och översätta ljud till text ”live”.

Skärmen använder sig av Microled och själva displaychipet är bara 2,4 x 2,02 mm vilket gör att det kan gömmas i glasögonens ram. Skärmen kan nå en ljusnivå på 2 miljoner nits för att vara synlig även i dagsljus. Linsen har en speciell yta som bryter ljuset på ett sätt som gör att inte flera lager av linser och material behövs. Glasögonen har inbyggda högtalare och mikrofoner så att man kan ringa med dem.

Det finns också en femmegapixels kamera som gör att du kan ta bilder eller till exempel översätta text.Glasögonen har också XiaoAI-assistenten som bland annat sållar bland alla notiser din smartphone får och visar bara de viktigaste för dig så att du slipper få skärmen fylld md oviktig information. Wifi, bluetooth och touchpanel är de tekniker som du kan använda för att interagera med glasögonen, utöver röststyrningen.

Låter det som något du skulle köpa?

Källa