100 procent på 40 minuter

Xiaomi visar upp supersnabb trådlös laddning

Xiaomi har lagt upp en video som sägs visa 40 watts trådlös laddning i aktion.

Publicerad Uppdaterad

En av nackdelarna med trådlös laddning framför att ladda med sladd är att det går långsammare att ladda mobilen. Det beror dels på att effekterna som används är lägre, dels på att du får större förluster vid trådlös överförig.

Men om vi får tro Xiaomi är det snart slut med dessa nackdelar. På det kinesiska nätverket Weibo har man lagt upp en video som visar hur man laddar en telefon med ett 4000 mAh stort batteri från 0 till 100 procent på 40 minuter. Detta med hjälp av trådlös laddning med en effekt på 40 watt.

Att demonstrera tekniken är en sak och att installera den i en telefon en annan, och det faktum att det går nästan lika fort att ladda från 50 till 100 procent som från 0 till 50 procent väcker misstankar om att det inte kommer att gå lika snabbt i en verklig tillämpning. De flesta snabbladdtekniker drar nämligen ner på effekten när batteriet börjar bli fullt för att hindra att det ska ta skada, och det är normalt att de sista 10 - 20 procenten tar oproportionerligt stor del av laddtiden. Något man kanske dock inte ska bekymra sig om i en teknikdemonstration som här.

Xiaomis senaste toppmodell Mi 10 Pro klarar redan trådlös laddning med 30 watt, så att 40 watts laddning ska kunna implementeras inom kort känns inte särskilt långsökt.

Du kan se det korta filmklippet här.

Källa