Släpps även i i Sverige denna månad

Xiaomis nya budgettelefon Pocophone F1 har flaggskeppsprestanda

En telefon primärt avsedd för den indiska marknaden är normalt sett inget att hetsa upp sig över. Men två saker gör att Xiaomis Pocophone F1 är lite extra intressant: Dels har den specifikationer i stil med ett typiskt flaggskepp av 2018 års modell trots att den bara kostar motsvarande 2 750 kronor, dels ska den på sikt dyka upp även i Europa.

Publicerad Uppdaterad

Den kinesiska elektronikjätten Xiaomi har idag lanserat ett nytt telefonvarumärke vid namn Pocophone, och i samma veva dess första telefon, F1. Lanseringen sker på den indiska marknaden, där Xiaomi redan har ett riktigt starkt fäste, och frågan är om man inte lär stärka det fästet ännu mer nu, då Pocophone F1 har mycket imponerande specifikationer i förhållande till priset. Man får ge motsvarande 2 750 kronor för ett exemplar, det vill säga en bra bit mindre än vad många mellansegmentsenheter kostar i vår del av världen. Men komponenterna är trots det av allt annat än mellanmjölkskaliber. 

Snapdragon 845 ombord

Vi snackar om en telefon med 6,18-tumsskärm med full HD Plus-upplösning och ett bildstorleksförhållande på 18,7:9, Snapdragon 845-chipp, 6 GB (upp till 8 GB) arbetsminne, 64 GB (upp till 256 GB) internt lagringsutrymme, selfiekamera på 20 megapixlar och en dubbelkameralösning på bakstycket med en 12-megpixel-sensor från Sony i kombination med en 5-megapixelsensor för att ge bilderna djupeffekter. Dessutom har telefonen ett batteri på hela 4 000 mAh. Enheten saknar designmässiga lyxdetaljer som glas och stål och den har ingen Super AMOLED-skärm, men man får utan tvekan enormt mycket telefon för pengarna. Oneplus och Oppo har båda all anledning att se upp.

Inom kort till Sverige

Telefonen ska vara på väg även till Europa på sikt, och till Mobil meddelar Xiaomi att säljstart i Sverige är redan den 31 augusti. Först ut är 128 GB-varianten som kommer att kosta 4499 kronor inkl moms och den 1 oktober är det sedan säljstart för 64 GB-modellen som kommer att kosta 3999 kr. Inledningsvis kommer telefonen endast finnas på mistore.se för att senare även spridas till det bredare återförsäljarled som Xiaomi numera har i Sverige. Mobil återkommer givetvis inom kort i detta ämne då vi fått möjlighet att testa denna telefon.

Källa