1
1
https://www.mobil.se/nyheter/xiaomis-nya-hypercharge-fyller-ett-batteri-pa-atta-minuter
570430
Nyheter
falskt
Snabbare laddning

Xiaomis nya Hypercharge fyller ett batteri på åtta minuter

Snabbladdning blir allt snabbare och Xiaomi går i täten med sin nya Hypercharge, eller vad sägs om ladda till femtio procent på tre minuter?

När det gäller att ladda mobiltelefoners batterier snabbt är det många som försöker balansera mellan hastighet och hållbarhet, eftersom det visat sig att batterierna inte nödvändigtvis mår så bra av att laddas jättefort. Men Xiaomi har nu lanserat sin senaste laddningsteknik Hypercharge och den kommer i två varianter, med och utan sladd. Den sladdlösa varianten på 120W kan fylla ett tomt 4000 mAh-batteri på femton minuter. Om inte det är snabbt nog kan du stoppa i en sladd och minska tiden till åtta minuter. Sladdversionen arbetar med ett Watt-tal på 200. 

Med sladd får du 50 procent på tre minuter, medan den sladdlösa kräver sju minuter för att nå samma nivå. 

Xiaomi säger dock inget kring när, eller om, den här tekniken kommer att implementeras i en faktisk telefon. 

Förutom nackdelarna med att batteriets livslängd förkortas kan man tänka sig att så pass snabb laddning kommer att generera en hel del värme och frågan är hur den kommer att hanteras.

När Xiaomi tidigare har gjort liknande teknikdemonstrationer har det dröjt innan tekniken hittat in i en lanserad telefon. I mars 2019 fick vi till exempel se när Xiaomi visade 100 W-laddning och idag har de 120 W laddning trådbundet i sina senaste telefoner.