Nexus 6P trea

"Xperia Z5 har världens bästa mobilkamera"

Testlabbet DxOMark anser att Sony Xperia Z5 har världens bästa mobilkamera. Samtidigt presterar även nya Nexus 6P riktigt bra.

Publicerad Uppdaterad

När Sony lanserade Xperia Z5-serien tog de hjälp av undersökningsföretaget Strategy Analytics som lät användare jämföra mobilkameror för att kunna hävda att de hade världens bästa mobilkamera. Nu får de stöd för det även från en källa som inte fått betalt av Sony för att komma fram till det.

Det är testlabbet DxOMark som utför noggranna jämförande tester av mobiltelefonernas kameror, både för foton och videofilmning. Nu har de fått chansen att testa Sony Xperia Z5, som får 87 poäng, det högsta resultatet någon mobil uppnått i DxOMarks tester. Visserligen bara en poäng före Samsung Galaxy S6 Edge, men tillräckligt för att Sony ska kunna känna att de har täckning för sitt påstående "Världens bästa mobilkamera".

Även Huaweis Nexus 6P som lanserades i veckan har testats, och den tar sig upp till tredje plats, före LG G4. Kameran brukar annars vara ett område där Nexusmobilerna får kritik.

Värt att notera är att Iphone 6s inte testats ännu, den kan mycket väl komma att skaka om i topplistan.

Du kan läsa testet i mer detalj här.

Källa