Bugg var orsaken

Youtube åtgärdar batteritörstig app för IOS

Foto: Rego Korosi/Flickr

Efter att flera användare klagat över att Youtube-appen för IOS drar extremt mycket batteri, så har Youtube nu släppt en uppdatering som inte är lika energitörstig.

Publicerad Uppdaterad

De första klagomålen på Youtube-appen för IOS kom för ett par veckor sedan. Det var uteslutande IOS 11-användare som då noterade att appen drog extremt mycket energi och att den dränerade deras batterier på nolltid. I särklass värst drabbade tycks Iphone X-ägarna ha varit. Youtube har alltid slukat en hel del kräm, men just i kombination med IOS 11 har problemen varit extrema. Ett exempel som förekommit i rapporteringen om saken är användare vars batteri minskat med 10 procentenheter efter att de tittat på ett 15 minuter långt klipp. 

Ny version ute nu

Youtube har nu medgivit att det är en bugg i appen som givit upphov till den enorma energiåtgången och säger sig nu ha åtgärdat saken med version 12.45 av Youtube-appen för IOS. Appen ska finnas att ladda ned nu. Vi har inte hunnit testa den nya versionen och kan således inte garantera att den råder bot på problemet, men vi får återkomma om saken. 

Källa