Upp till 500 låtar

Youtube Music får smart offlineläge

Den som använder Youtube Music Premium kommer inom kort att kunna lyssna på musik som man gillar även om det saknas uppkoppling.

Publicerad Uppdaterad

Googles musikstreamingtjänst Youtube Music är på väg att få en ny funktion som med automatik laddar ned upp till 500 låtar som man markerat att man gillar på plattformen. Således kommer man att kunna lyssna på favoritlåtarna även om det saknas internetuppkoppling, detta utan att man ens behöver förbereda sig för en sådan situation genom att manuellt tanka hem musik för senare lyssning. Allt som krävs är att man aktiverar funktionen via appens huvudmeny. All nedladdning sker enbart över wifi. Funktionen kallas Smart Downloads och kommer till en början endast att lanseras för Android. 

Kräver förstås utrymme

Man bör förstås se till att man har tillräckligt med lagringsutrymme ledigt på sin telefon först, och och man misstänker att det kan bli trångt om saligheten så kan man välja ett annat antal låtar än 500. Funktionen ska inte blandas samman med den tidigare lanserade funktionen Offline Mixtape, som består av rekommenderad musik. Den som vill kunna använda sig av Smart Downloads måste ha ett Youtube Premium-abonnemang. 

Källa