Annons

Nytt samarbete

Zeiss och Vivo samarbetar kring nytt kamerasystem

Den välkända tyska optiktillverkaren Zeiss har ingått ett avtal med den kinesiska mobiltillverkaren Vivo för att skapa ett nytt kamerasystem för Vivos kommande toppmodeller.

Publicerad Uppdaterad

Mobiltillverkaren Vivo har ingått i ett avtal med optiktillverkaren Zeiss. I ett gemensamt pressmeddelande berättar de två företagen om sitt samarbete där de kommer att arbeta för att ta fram ett nytt kamerasystem för deras kommande flaggskeppsmobil. 

Zeiss anses av många i kamerabranschen att vara ett av de främsta företagen när det gäller tillverkning och utveckling av optik. De samarbetar bland annat med Sony och har tagit fram delar till både deras mobiltelefoner och till deras kameror.  

Zeiss har tidigare också samarbetat med Nokia och när HMD Global tog över Nokias varumärke så började de samarbeta med dem. Nokia 8.3 och Nokia 9 Pureview har haft optik från Zeiss. 

Hur det nya partnerskapet med Vivo kommer att påverka Zeiss andra samarbeten har vi ingen information om, men att de skulle avbryta partnerskapet med Sony låter osannolikt då det går långt tillbaka i tiden och har varit framgångsrikt. 

Zeiss och Vivos samarbete sägs möta dagsljus första gången med den kommande X60-serien.