Annons

Ny toppmodell

ZTE Grand Memo II LTE: Supersmal 6-tummare

Stor och rekordtunn - nya ZTE Grand Memo II LTE kombinerar en 6-tumsskärm med en tjocklek på endast 7,2 millimeter.

Publicerad Uppdaterad

I dag måndag lanserade kinesiska ZTE sitt nya flaggskepp Grand Memo II LTE på  på MWC 2014.

Den nya bjässetelefonen ligger inte långt ifrån miniplattorna i storlek, då 720p-skärmen mäter hela 6 centimeter över diagonalen. Intressant är att ZTE har lyckats kombinera en rejäl skärmstorlek med ett i sammanhanget mycket tunt profilmått. Grand Memo II LTE mäter nämligen ändat 7,2 millimeter i tjocklek. Detta kan jämföras med 6-tummaren LG G Flex och konkurrenten Galaxy Note 3, med tjocklekar på 8,7 millimeter, respektive 8,3 millimeter.

Till skillnad från många andra toppmodeller är Grand Memo II LTE utrustad med Qualcomms mindre kraftfull systemchipp Snapdragon 400. Chippet har fyra processorkärnor, 2 Gbyte i ramminne och LTE-stöd.
– Med Grand Memo II LTE siktar ZTE på att ge marknaden en prisvärd premiumtelefon. För att kunna göra det behöver du göra vissa kompromisser. Men vi tycker fortfarande att Snapdragon 400 är en mycket kapabel processor, säger ZTE:s Waiman Lam i en kommentar till sajten Mashable.

Videosamtalskamera på 5 megapixel

Telefonen har också en huvudkamera på 13 megapixel, samt en videosamtalskamera på 5 megapixel. Lagringsutrymmet ligger på 16 Gbyte, och enhetens batteri har en kapacitet på 3 2000mAh, vilket enligt ZTE ska göra att telefonen klarar av 16 timmar timmars uppspelning av hd-film. 

I fråga om mjukvara leveras med Grand Memo II med Android 4.4 KitKat och ZTE:s egna gränssnitt MiFavor 2.3 OS. 

ZTE Grand Memo II LTE ska släppas i Kina i april, och kommer senare till Europa, Nordamerika och Asiatiska Stillhavsregionen. I nuläget finns inga uppgifter om pris, men mobil.se återkommer till ämnet så fort vi vet mer.