Kinesisk flärpfrossa

ZTE visar telefon med dubbla sensorpaneler

En del gillar dem, många hatar dem och vissa bryr sig inte. Tillhör du den sistnämnda kategorin struntar du således högaktningsfullt i att ZTE nu släpper en telefon med dubbla sensorpaneler.

Publicerad Uppdaterad

Jaså, du är med fortfarande? Tänkte väl nästan det. Att sensorpanelen är en kontroversiell designlösning råder det inget tvivel om. Och bara en sådan sak som att det svenska epitetet ”flärp” har visat sig kapabelt att röra upp känslostormar av nordatlantisk orkanmagnitud torde väl nästan räcka för att göra även den mest likgiltige någorlunda intresserad av fenomenet. Möjligen har ZTE insett att sensorpaneler väcker känslor och just därför försett sin nya enhet Iceberg med dubbla sensorpaneler. All pr är ju som bekant bra pr. Nu handlar det förvisso om en koncepttelefon snarare än en enhet avsedd för serieproduktion, åtminstone inom överskådlig tid. Blir det produktion, så blir det sannolikt under 2019. Men ändå. Tanken är åtminstone designmässigt lite spännande. 

Symmetri

Frontstycket på telefonen följer samma trend som alla moderna flaggskepp, med en skärm som utgör lejonparten av enheten, och det nästan helt utan synliga kanter. Längs med kanterna är telefonen dessutom böjd, vilket ger den ett runt och väldigt tilltalande utseende. Både fram- och baksidorna är klädda i glas, och att döma av bilderna så tycks baksidans glas även löpa ut över de rundade hörnen på ett ganska oortodoxt manér. Och så var det då det där med sensorpanelerna. Den övre ser ut att användas till det som sensorpaneler normalt sett används till, nämligen kameror och kanske någon enstaka sensor. Sensorpanelen i botten tycks hysa en högtalare och sannolikt även en mikrofon av något slag. Snyggt eller inte, men symetriskt så det förslår. Och möjligen – notera att vi skriver möjligen – så är faktiskt dubbla sensorpaneler snyggare än en? 

Källa