Endast 4G-versionen

ZTE:s Axon 10 Pro släpps i Sverige

Kinesiska ZTE imponerade med sin 5G-telefon Axon 10 Pro i samband med Mobile World Congress tidigare i år. Och nu släpps trevligt nog en 4G-version av telefonen i Sverige.

Publicerad Uppdaterad

ZTE har ingen jättelik marknadsandel här i Sverige, men det är inte omöjligt att man åtminstone kan man putsa siffrorna en aning med sin nya telefonmodell Axon 10 Pro. Det handlar nämligen om en riktigt intressant telefon, som nu släpps på blågul mark och som bland annat kommer att kunna köpas via Webbhallen och Tele2. Säljstart är den 30 maj, och priset landar på 6 495 kronor. 

Pang för pengarna

För pengarna får man en smartphone med en 6,47 tum stor AMOLED-skärm (upplösningen ligger på 2 340 x 1 080 pixlar) och Qualcomms senaste toppchipp Snapdragon 855 under skalet tillsammans med 6 GB arbetsminne och ett lagringsutrymme på 128 GB. Telefonen har även en skärmbaserad fingeravtrycksläsare. Man har inte sparat på krutet vad gäller kameran heller. En trippelkamera huserar på bakstycket med en huvudsensor på 48 megapixlar, en vidvinkellins på 20 megapixlar och en telefotolins som ska ge hela fem gånger optisk zoom. Batteriet har en kapacitet på 4 000 mAh och det finns även stöd för trådlös laddning.