1
1
https://www.mobil.se/oneplus-nord-buds-2
573592
Produkttester
falskt
Bra med bas

Test: Oneplus Nord Buds 2 – Ljudligt till lågpris

● BILDSPEL
Lite plastig känsla, visst, men överraskande bra ljud med ordentlig bas, fint samtalsljud som inte störs av lite omgivningsljud, värdig aktiv brusreducering och allt det för under 800 kronor.

Bra ljud med bas
Fint samtalsljud
Priset

Svag (men märkbar) brusreducering
Känns plastiga

Jag blir direkt positivt överraskad av musikljudet. Det är ju det viktigaste för många i ett headset och det är inte ofta ett headset i den här prisklassen levererar ett så fylligt ljud med märkbar bas.

Använder du headsetet med en Oneplus-telefon så får du upp en avisering om att para headset med telefon direkt, men det går så klart bra även att använda en annan Android eller en Iphone för att lyssna med detta headset. Då kan du ladda ner appen Heymelody för att göra inställningar, men faktum är att appen inte krävs för annat än att uppdatera firmware i headsetet. Du klarar dig helt enkelt bra utan den, för det mesta. Utöver uppdatering av lurarnas mjukvara kan den även hjälpa dig anpassa touchfunktionerna. 

Oneplus Nord Buds 2 kommer i ett lätt, litet kompakt etui och lurarna i sig har en distinkt, kantig form som gör att de är lätta att greppa och lyfta ur fodralet. När jag sätter hörlurarna i öronen får jag i appen en instruktion hur jag kan styra med tryck en gång, två gånger eller långt tryck. Det här går som sagt att anpassa.

Jag passar även på att justera den equaliser som finns i appen för där kan du anpassa ljudet i lurarna. Ett par samtal senare kan jag konstatera att inte bara musikljudet utan även samtalsljudet håller fullt godkänd klass. De jag pratar med störs inte av varken vind, ljudet från när jag går på en grusgång eller trafikljud i omgivningen. Min röst hörs hela tiden fint.

Min vana trogen använder jag lurarna bland annat när jag tränar och tack vare fuktskyddet så är de ju lämpade för det. Svett eller regn är inga problem och de går därmed att enkelt tvätta av efter träningsrundan. 

Oneplus vana trogen så har både lurarna i sig och etuiet stöd för snabbladdning, så 10 minuters laddning ska räcka till  fem timmars användning. Då utan brusreducering aktiv. Just brusreduceringen är en av få funktioner som inte riktigt lever upp till förväntningarna. Visst märks den, men den ger ingen stor effekt, utan är mest vad den heter, en reducering av då främst högfrekvent ljud. Lite dovare buller tycker jag fortfarande att jag hör nästan lika bra med brusreduceringen aktiv.

Sammantaget dock så ger Oneplus Nord Buds 2 väldigt mycket för pengarna.

 • Fakta Oneplus Nord Buds 2

  Mått: 27,5 x 21,05 x 24,4 mm (vardera hörlur) 67 x 33 x 28 (laddningsfodralet)

  Vikt: 4,7 gram (37,5 gram för laddningsfodralet)

  Högtalarelement: 12,3 mm

  Anslutning: Bluetooth 5.3

  Batteritid: Upp till 5 timmars musiklyssning med brusreducering aktiv, 27 timmar med batterikapaciteten i etuiet. Medföljande laddningsfodralet laddas via usb-c.

  Bästa överföringsteknik: AAC.

  Fuktskydd: Ja, IP55

  Pris: 790 kr

  Betyg:
  7/10

Bra ljud med bas
Fint samtalsljud
Priset

Svag (men märkbar) brusreducering
Känns plastiga