Annons från Kredittkortinfo.no

Bensinkort och kreditkort med cashback på bensin - Hur de fungerar

Det är mer regel än undantag för bensinstationerna, speciellt de som ingår i en koncern, att erbjuda kunderna bensinkort och kreditkort vilka erbjuder cashback men även andra lukrativa förmåner.

Detta görs förstås som ett led i att locka kunder över att tanka och handla på deras station istället för hos konkurrenterna. Genom att erbjuda rabatt och andra förmåner så blir det per automatik billigare i längden att tanka på samma bensinstation istället för att alltid jaga ören.

Som konsument så har du mycket att vinna eftersom många av dessa erbjudanden tenderar att vara väldigt förmånliga samt verkligen någon man har nytta av istället för att man bli erbjuden produkter som man inte ser någon nytta med överhuvudtaget. Du vet nog bäst själv vilka produkter som du kan komma att ha nytta av och vilka du kan slänga i papperskorgen direkt.

Som du förmodligen redan förstått så är inte valet av kort alltid enkelt. Förutom att varje bensinkedja har en eller flera olika bensinkort och cashback kort som de erbjuder sina kunder så kommer även dessa bensinkort och cashback kort med olika årsavgifter. 

Viktigt att poängtera är det faktum att rabatterna och försäkringarna tenderar att skifta dramatiskt beroende på vilken kort som man väljer att nyttja. Frukta ej för i denna artikel så kommer vi att hjälpa dig göra den rätta valet beroende på dina personliga krav och preferenser.

Vilket cashback kort är egentligen bäst?

När man ska välja det bästa bensinkortet och tillika cashback kortet så måste man förstå att beakta de olika aktorer som är viktigt för dina behov. En av de viktigaste faktorer brukar vara att kreditkortet erbjuder ganska lukrativa bonusar när man tankar alternativa erbjuder en tillfredsställande rabatt på drivmedlet.

Andra faktorer som man bör ha i åtanke är vilken ränta som din bensinkort och cashback kort kommer med samt vilken nivå som din personliga kredit beviljats på. Dessa element bidrar till att hjälpa dig ta reda på antalet räntefria dagar men även hur stor den effektiva räntan är, om du någonsin skulle behöva låna pengar till oförutsedda utgifter samt missar att betala fakturan inom den utsatta tiden.

Här hittar du lite information om cashback i Norge och hur det fungerar: kredittkortinfo.no/cashback.

Bonus på alla köp med bensinkort

När man diskutera bonus hos olika bensinkort och cashback kort så har man olika varianter på dessa och självfallet så är det inte lätt att veta vilken man bör välja. Exempelvis så kan vissa kedjor erbjuda bensinkort och cashback kort där man får bonus i form av pengar insatta på ditt konto. 

Andra kan istället erbjuder ersättning i form av värdecheckar som man kan nyttja hos den kedja som utfärdat ditt kort. Enligt kredittkortinfo.no/bensinkort ger vissa bensinkort också universella rabatter på bensin, även när du handlar i andra länder, till exempel Norge.

Dock så ska man komma ihåg att du oftast får bonus, om du väljer att tanka på den station som utfärdat själva kortet. Man kan dock använda ett kort hos andra kedjor, vilka kommer i from av ett kreditkort vilka erbjuder bonus på drivmedel hos alla de som stödjer kortet. 

Värt att notera att dessa kort är ganska lika i sin form även i Norge vilket innebär att du oftast kan även nyttja dessa på samma kedja, om du råkar befinna dig i Norge.

En extra försäkring på ditt kort

Man bör också ha i åtanke att nästan alla bensinkort och cashback kort erbjuder en form av försäkring. 

Dessa försäkringar kan te sig i form av att en försäkring blir automatisk applicerad när man köper en resa eller hyr ett fordon. Om olyckan skulle vara framme så kommer man att har ryggen fri eftersom kortet täcker även olycksfall eller om ens väskor skulle försvinna. 

Man bör dock alltid läsa igenom vad som gäller exakt för att undvika obehagliga överraskningar om något oförutsett skulle inträffa.

Vilken ränta kan man räkna med?

Vi har under vår strävan att hitta förmånliga och lukrativa erbjudanden insett att många av bensinstationerna vilka lyder under välkända kedjor erbjuder kort vilka ligger på nästan 20 %. Med andra ord så kan det bli ganska kostsamt om du inte betalar dina skulder i tid. 

Om beloppet du lånar är högt så kan även själva kostnaderna för lånet, d.v.s. den effektiva räntan komma att svida extra mycket. Kom ihåg det innan du använder kortet för konsumtion och andra onödiga aktiviteter som du egentligen inte har råd med i stunden.

Sammanfattning

Summa summarum så förstår du vid det här laget att det finns ett antal parametrar och element som du behöver ha i åtanke när du bestämmer dig att välja en viss bensinkort och cash back kort. 

Även om du föredrar en viss bensinstation eller kedja för den delen så är det ändå viktig att jämföra vad den erbjuder med dess konkurrenter eftersom du kan tjäna flera tusenlappar på att välja rätt. 

Sist men inte minst så tenderar flera av korten att komma utan årsavgift vilket kan också spara en del pengar om du inte nyttjar ditt kort på en frekvent basis.