Allt innehåll på sidan är annons
Företag
hej
hoj
huj
https://www.mobil.se/partner/devolo-magic-supersnabbt-mesh-wifi-i-hela-hemmet
566473
Partner
Devolo

Devolo Magic: Supersnabbt Mesh-WiFi i hela hemmet

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/annons2_1.jpg?itok=E1sRPtKO', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/annons2_1.jpg?itok=3ch9Iedw', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/annons2_1.jpg', w: 2000, h: 1412, title: ' ' },]
Strävar du efter ett stabilt trådlöst hemmanätverk, där hastigheten är densamma i alla rum? Med den senaste produkten från Devolo får du ett nätverk som inte kan påverkas negativt av tjocka väggar och tak.

Det finns ingen anledning att betala för snabb uppkoppling om du inte kan nyttja den 100-procentigt i hemmet. För att säkra att du inte får en massa flaskhalsar som bromsar upp gäller det att välja rätt teknik på rätt plats. 

Devolo har länge satsat på powerlineprodukter, således internet via hemmets elnät. Det är ju redan ett befintligt nät, så varför inte utnyttja det? Nu kommer powerline med kombinerat mesh-wifi. Två spännande tekniker som slagits ihop till en i produkten Devolo Magic.

Det bästa av två världar

Den stora fördelen med powerline är att du inte är begränsad av väggar, tak, dörrar och liknande i huset. Det gäller även om du vill ha internet i exempelvis garaget eller gäststugan. Eftersom all nätverkskommunikation sker över elnätet i hemmet når internet överallt utan hinder längs vägen. Det blir som en mix av trådlöst och trådbundet. Du slipper dra ethernetkablar i väggarna, istället utnyttjar du elnätets befintliga nät. Samtidigt har du mesh-wifi i Magic som gör att du kan koppla upp dig trådlöst.

Det fungerar så att du kopplar in en powerlinedosa i strömuttaget, sen ansluter du nätverkskablen till din router/modem. Det blir då en höghastighetshubb som klarar avstånd upp till 500 meter, dessutom fungerar den som en wifi-hotspot. Därefter kommer alla de powerlinedosor med Mesh-WiFi du ansluter till andra strömuttag automatiskt att koppla ihop sig med varandra.

Enheterna i ditt hem, exempelvis mobiltelefoner och datorer, kan sedan koppla upp sig mot den hotspot som de är närmast - eller snarare den som de har starkast signal till. Detta fungerar sömlöst och är inget du själv märker av när du använder produkterna.

Tekniken kallas för meshnätverk, det utgörs med andra ord av flera punkter som gemensamt bildar ett enhetligt nätverk och där varje del tillför kraft och stabilitet.

Mycket snabbare

Tidigare kunde powerlineprodukterna bara hantera hastigheter upp till 1 200 megabit/sekund. Men de senaste produkterna klarar hela 2 400 megabit/sekund med kabelanslutning. Det innebär i praktiken att du kan strömma flera 4K-filmer samtidigt utan att dra ner på kvaliteten. 

De nya förbättrade avstånden och hastigheterna kommer sig av ett kraftigt uppgraderat chip. I Magic sitter andra generationens G.hn-chips, och det ger både bättre stabilitet, räckvidd och hastighet.

Flera fördelar

Förutom att du får ett stabilt internet oavsett om du bor i stenhus eller ett hus med tjocka väggar, så kan du även få bättre uppkoppling i trädgården. Det gynnar exempelvis dig som kör system med trådlösa övervakningskameror på tomten och samtidigt har en stor trädgård som ska täckas. Eller dig som har uteplatsen en bit bort från huset.

Likaså är det positivt eftersom du slipper köpa en router till gästhuset eller garaget.

För dig som tittar mycket på film i hög kvalitet, streamar, och kanske till och med tagit till dig VR-tekniken är powerlineteknologin också fördelaktig eftersom den ger så hög hastighet. Enligt Devolo kan du till och med streama flera samtidiga 8K-filmer. 

Med Devolo Magic får du både bästa möjliga wifi, och extrem räckvidd via powerline, i en och samma produkt.

Unboxing Devolo Magic 2

Publicerad: 18 jan 2019 - 10:44