Allt innehåll på sidan är annons
Företag
hej
hoj
huj
https://www.mobil.se/partner/glom-dalig-tackning-sa-skapar-du-ett-super-wifi-med-nya-devolo-magic-2
566602
Partner
Devolo

Glöm dålig täckning - Så skapar du ett super-WiFi med nya Devolo Magic 2

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/annons1_0.jpg?itok=SI4i3P9M', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/annons1_0.jpg?itok=mvzcWhS2', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/annons1_0.jpg', w: 2000, h: 1414, title: ' ' },]
Att få stabil och snabb WiFi-uppkoppling i hela bostaden kan vara en utmaning. Devolo Magic 2 WiFi hjälper dig att komma runt problemet genom att kombinera Powerline-teknologi med meshteknik.

Alla har vi varit med om det. Att vi, trots att vi på pappret har en snabb internetuppkoppling, plötsligt märker att hemsidan vi försöker gå in på inte laddas och att telefonens WiFi-stapel bara har ett ensamt streck kvar. Kanske går du snällt tillbaka till rummet där det fungerade bättre, eller så går du till en annan del av trädgården föra att det var bättre mottagning där. 

Så ska det naturligtvis inte vara - och det behöver det inte heller. Dålig mottagning i hemmet beror ofta på att en enskild router inte har kapacitet att täcka en större bostad. Även i en mindre bostad kan det faktiskt räcka med tjocka betongväggar för att WiFi-signalen ska få svårt att nå fram överallt. Ett meshsystem bestående av flera accesspunkter är naturligtvis en lösning, men om accesspunkterna ska kommunicera med varandra trådlöst kommer väggar och tak fortfarande att utgöra ett problem. I synnerhet om ni är flera familjemedlemmar som vill kunna surfa trådlöst samtidigt. 

Dataöverföring via husets elnät

Det är här som Devolo Magic 2 WiFi kommer in i bilden. Tyska Devolo är specialiserade på Powerline-teknologi, som är en teknik för att överföra data via elnätet. Med produkten Magic 2 WiFi kombinerar de dataöverföring via elnätet med trådlös meshteknik. För att komma igång behöver du en huvudenhet som kopplas till ditt befintliga modem eller din router, och ett antal accesspunkter som kopplas in i vägguttag runt om i huset. I och med att enheterna kommunicerar med varandra och överför data via husets elnät behöver du inte oroa dig för att signalen ska försämras på vägen. 

Perfekt täckning i hemmets alla rum 

Eftersom Devolo Magic 2 automatiskt säkerställer att alla enheter är kopplade till den accesspunkt som är starkast kan du röra dig mellan olika rum och våningar utan att signalen blir svagare. Tidigare har tekniken varit begränsad men i och med andra generationens G.hn-chips kan du surfa med hastigheter upp till 2400 Mbit/s med kabelanslutning – perfekt för krävande sysslor som streama film i 4K-upplösning eller onlinespel. Adaptrarna säljs både separat och i paket, och har även Gigabit LAN-utgångar för enheter som behöver anslutas med sladd.

Att installera systemet är enkelt. När adaptrarna är anslutna till husets vägguttag är det bara att starta Devolos mobilapp ”Home Network”, scanna streckkoden på kartongen och låta appen göra resten. När installationsprocessen är klar är det bara att surfa på som vanligt, men med perfekt täckning i hemmets alla rum. Med en räckvidd på upp till 500 meter borde det även nå en bra bit ut i trädgården.

Unboxing Devolo Magic 2

Publicerad: 18 feb 2019 - 15:40