Annons från Huawei

Huaweis smartklockor har lång batteritid – därför är det en bra grej

Upp till 14 dagars batteritid utlovas med Huawei Watch GT 3 Pro, Watch GT 3, Watch GT Runner och Band 7. Upp till tio dagar med Watch Fit 2. Varför så lång tid och varför är det bra? Här är fyra saker vi gillar med lång batteritid.

Hos en traditionell klocka är urtavlan alltid på och du behöver inte tänka på att ladda klockan. Det vill man ju så långt det går eftersträva i en smart klocka trots att den har fler funktioner. För Huawei är batteritiden, i kombination med snygg design och smarta funktioner, en av de absolut viktigaste detaljerna. Lägg där till att de är en av de största leverantörerna av smarta klockor globalt och i topp när det gäller investeringar i forskning och utveckling. 

Men varför är det bra med lång batteritid? Här listar vi fyra anledningar till varför det är en så viktig faktor vid val av smart klocka. 

Här köper du Huaweis wearables till bästa pris.

1. Du behöver inte tänka på att ladda så ofta

Det här är väl det mest givna, men är det inte skönt när du i alla fall har en pryl du inte behöver ladda i tid och otid? Flera av klockorna erbjuder dessutom snabbladdning så tiden du laddar din smartklocka är försvinnbar jämfört med tiden du faktiskt kan använda den. Därtill kan du använda trådlös omvänd laddning, där du tar hjälp av andra enheter såsom din telefon eller surfplatta. 

2. En massa funktioner kräver sitt batteri

Huaweis klockor mäter saker hela tiden, som syreupptagningsförmåga, sömn, EKG (för Watch GT 3 Pro), steg och massa annat. GT Runner är dessutom din löparcoach och hjälper dig nå dina resultat. För bättre precision är det bra om klockan är på din arm och inte i laddaren.

3. Du kan använda klockan mer

Avstår du från att använda alla funktionerna i en klocka med kort batteritid för att du är rädd att batteriet ska ta slut innan dagen ens är slut? Med lång batteritid kan du maximera användandet och ändå inte behöva ladda på många dagar.

4. Du kan ha smartklockan i alltid på-läge

Always-on är en eftertraktad funktion där klockans skärm alltid är på. Smartklockan blir mer som "vanlig" klocka (psst… bara smartare med fler funktioner). Funktionen "alltid på" kräver sitt batteri. 

Smartklockorna med upp till 14 dagars batteritid

I Huaweis utbud av wearables finns en klocka för alla och ett armband för den som vill ha något mindre på armen. Alla Huaweis wearables är kompatibla med både Android och iOS. Dessutom kan du ta hjälp av Huawei Health-appen för att få en tydlig översikt över din träning och hälsa.

Watch GT 3 Pro är för dig som vill ha allt i form av funktioner och lyxiga material. Den är till exempel vattentålig ner till 30 meter och klarar av både salt och bräckt vatten. Den har även en inbyggd EKG-funktion och kan därför göra en elektrofysiologisk avläsning av ditt hjärta, vilket är ett snabbt och okomplicerat sätt att bevaka din hjärtaktivitet på.

Watch GT 3 är också snygg och smart och har bland annat funktionen Route Back som hjälper dig att hitta hem om du sprungit eller gått vilse. Kommer i flera snygga utföranden.

Watch GT Runner är som namnet antyder gjord för den som löptränar eller vill komma igång att springa. Klockan är fullmatad med smarta funktioner såsom TruSport där du kan mäta din prestation med hjälp av flera olika parametrar och få hjälp att uppnå bättre resultat.

Watch Fit 2 är Huaweis lättviktare – den väger bara 26 gram – men är ändå full av funktioner för hälsa och träning. Trots den låga vikten är batteritiden upp till tio dagar.

Aktivitetsmätaren Band 7 är det enklare alternativet till smartklockan. Armbandet är lätt att bära och ger dig det mest väsentliga – som tränings- och hälsomätning dygnet runt, påminnelser, meddelanden och möjligheten att svara på samtal.

Här köper du Huaweis wearables till bästa pris.