Allt innehåll på sidan är annons
Företag
hej
hoj
huj
0
0
https://www.mobil.se/partner/kompromisslos-kamera-i-nya-huawei-p40-pro
568816
Partner
falskt
Annons från Huawei

Kompromisslös kamera i nya Huawei P40 Pro+

Huawei P40 Pro Plus med keramisk baksida
Redan i P40 Pro var kameran en testvinnare. Nu har Huawei vässat fotograferingen ytterligare med nya flaggskeppsmobilen P40 Pro+, som kommer till Sverige under juli månad.

Den största fördelen med kameran i nya Androidtelefonen Huawei P40 Pro+ är att den presterar på topp i nästan alla sammanhang. Huawei gör få kompromisser och det gör att de ligger i framkant på kameraområdet, framför allt när det gäller zoom och fotografering i svagt ljus.

Kom nära med superzoomen

Jämfört med sin systermodell P40 Pro har P40 Pro+ fått ännu en ännu bättre zoomfunktion på långa avstånd – den optiska zoomen är 10x istället för 5x i föregångaren och med digital hjälp kan zoomen utökas till 100x. 

Med systermodellen P40 Pro visade testerna att autofokusen i de flesta sammanhang var både snabb och exakt. P40 Pro+ lägger sig på samma goda nivå.

Filmiskt suverän även i svagt ljus

Huawei är särskilt bra på filmning i mörker. Det är tydligt att prestandan i mörker varit viktig när de prioriterat funktionerna. 

För dig som gillar att filma är den extra vidvinkliga filmingsfunktionen en välkommen nyhet. Generellt är det svårt att få kvalitet även i vidvinkellägget, men såväl P40 Pro och Pro+ presterar bra i en större del av zoomomfånget.

För stillbilder är det här naturligtvis också väldigt goda nyheter. Huawei är riktigt bra på fotografering i svagt ljus.

Selfies med naturligt oskarp bakgrund

Det märks att Huawei också jobbat med den frontmonterade 32 megapixel-kameran. Extra kul är hur de fått till motivisoleringen där man kan få till riktiga snygga oskarpa bakgrunder när man tar selfies. 

Huawei AppGallery och smarta appfunktioner

Hela nya P40-serien är Android-baserade precis som tidigare men har Huaweis egna AppGallery som bas för att ladda hem appar. Där finns både internationella och lokala appar redan nu och utökas dessutom i snabb takt. Bland svenska appar hittar vi till exempel BankID, Swish, Freja eID, Fodora, Sleepcycle, KRY, Hitta.se, Biluppgifter, Telldus Live! mobile, TV-matchen, Storytel, Nextory och Truecaller. Utöver det finns det även weblänkar för till exempel de största nyhetssajterna men även många andra användbara tjänster.

Så funkar Phone Clone

Ett annat enkelt sätt föra över dina appar från din gamla smartphone till Huawei P40 Pro+ är att använda appen Phone Clone. Den finns tillgänglig i både AppGallery och Google Play. Installera appen på såväl din gamla som nya telefon och följ anvisningarna, som även finns här.

En sökfunktion för appar

Nyligen släppte Huawei en sökapp som heter Petal Search som låter dig hitta appar från andra källor än deras egna AppGallery. Tjänsten kommer att finnas förinstallerad framöver men hittas nu som app i AppGallery. Via den kan du söka efter appar som du vill ladda ner till din telefon. 

Ett utökat AppGallery och Petal Search är välkomna nyheter och tillsammans med Phone Clone gör de applivet enklare för dina Huawei-enheter. 

Under juli månad kommer Huawei P40+ till Sverige i färgerna svart och vitt.

Publicerad: 24 jun 2020 - 12:10