Annons från kriptomat.io

Kryptovaluta Kurser: När är det bäst att köpa krypto?

För att göra en profiterande investering - köp när priserna är låga och sälj när de är höga.

Den konventionella visdomen låter enkel, men att investera med vinst är inte lika enkelt som det låter. Det gäller speciellt i kryptoinvesteringarnas värld. Marknadens labilitet gör att kryptovalutavärdet skjuter i höjden och rasar dramatiskt - utan förvarning och uppenbara orsaker. Krypton du köpte förra veckan för 100€ kan idag vara värd 1000€, eller 10€.

Det är det som gör att handel på kryptovalutabörser är så utmanande för dagshandlare och andra, som förväntar sig att tajma marknaden, för att göra inköp och försäljningar i enighet med förutsägelser om förändringar av kryptovalutavärdena. Kryptovaluta. Priserna stiger och sjunker enligt marknadens omständigheter, rykten om kommande reglemente av styrelse, tweets från kändisar och ibland helt utan anledning. Att tajma köp för att stämma överens med höga och låga priser är en stor utmaning.

Ett vidare perspektiv

Det är därför Kriptomat är en av de få kryptovalutabörser som uppmanar investerare att ta en lång titt när de överväger att köpa kryptovaluta och tillhandahåller verktyg för att stödja långsiktig portföljshantering.

Prisdiagram är bara toppar och dalar, när du tittar på kort sikt, men när du byter fokus till att titta ett, två, fem år (eller längre) jämnas kryptovärldens labilitet ut. Det är enkelt att se långsiktiga trender. För de flesta krypton är den långsiktiga trenden uppåtgående.

Titta på Bitcoin-prisets historik. Under de senaste tio åren har värdet för en Bitcoin stigit med den otroliga årliga tillväxttakten på 132,2%. Guld uppnådde en årlig tillväxt på 1,2% under samma period. Standard & Poor 500 fick en respektabel 16,6 % CAGR för investerare, medan de som köpte indexfonder från Dow Jones Industrial Average fick en CAGR på 11,41 % på sina investeringar.

Under vilken en-veckas- eller en-månadsperiod som helst, kan Bitcoins labilitet få investerare att gå med stor förlust, lika enkelt som stor vinst. Denna labilitet spelas dock ut mot långsiktiga trender med stigande priser. Om du köpte Bitcoin till ett värde av 1000€ för tio år sedan skulle du vara förmögen idag.

Den långsiktiga synen stärker dig för att följa råden från finansbranschens gurus, såsom Berkshire Hathaways VD Warren Buffett, som säger att investeringar bör baseras på tid på marknaden, istället för att tajma marknaden. Buffett hävdar som bekant att han har byggt upp sin förmögenhet utan att göra förutsägelser om priserna på enskilda aktier.

Ett sätt att följa Buffetts råd är att dra fördel av Kriptomats återkommande köp-funktion, vilken låter investerare bygga portföljer gradvis, genom att göra små inköp enligt ett vanligt vecko- eller månadsschema. Portföljerna växer gradvist över tid, till fågelbon, som är användbara när det är dags att gå i pension, köpa fastigheter eller betala för en universitetsutbildning. Det betyder att du kan börja investera direkt, även om du inte har sparat tillräckligt med pengar för att göra ett större inköp. Över tid växer små investeringar till stora kryptoinnehav.

Beräkning av intäkter

Den övergripande trenden inom kryptomarknaden har, historiskt sett, varit uppåtgående när man tittar på flera år. Ja, enskilda mynt och tokens minskar i värde. Det finns perioder av veckor och månader då priserna kan vara lägre än det du betalade. Men i det långa loppet visar det historiska rekordet som illustreras av kryptografer och prisdiagram att det är en vinnande strategi att köpa digitala tillgångar och behålla dem på lång sikt för Bitcoin och många andra kryptovalutor

Hitta trenderna

Vad skulle en investering av 100€ i Bitcoin, Shiba Inu, Ethereum eller någon annan kryptovaluta vara värd om du hade köpt den för en vecka sedan? Vad hade kryptovalutavärdet varit om du hade gjort ett köp för en månad sedan? Ett år sedan?

Du kan skapa ett antal prisdiagram och ett kalkylblad för att göra beräknar och ta reda på det. Eller så kan du besöka Kriptomats om-kalkylator, som gör beräknar baserat på nummer som uppdateras 24/7. 

Kriptomat tillhandahåller lättförståeliga resultat för 350+ kryptovalutor. Du kan, efter att ha slängt ett getöga, vad en investering på 100€ gjord igår, en vecka sedan, två veckor sedan, en månad eller ett år sedan, skulle vara värd idag. Denna information belyser långsiktiga trender och kan hjälpa till att identifiera kryptovalutor Dessa data belyser långsiktiga trender och kan hjälpa till att identifiera kryptovalutor som kan vara överhypade eller undervärderade.

De belyser också värdet av att tillbringa tid på marknaden, istället för att försöka tajma marknaden, för att göra affärer enligt förutsägelser om toppar och dalar. De visar också att även om kryptopriserna är låga, kan de ha en kortsiktig rättelse, under en generellt uppåtgående trend, när man tittar på dem långsiktigt. 

När är det bäst att investera? Som Warren Buffett säger: “Den bästa tiden för att investera var för flera år sedan. Den näst bästa tiden är nu.”