Allt innehåll på sidan är annons
Företag
hej
hoj
huj
https://www.mobil.se/partner/mobilhistoria-lg-mobilerna-vi-minns
565556
Partner
LG

Mobilhistoria LG: Mobilerna vi minns!

Snart gör LG sitt stora återinträde på den svenska mobilmarknaden. Vi passar på att kika i historieböckerna på de lurar som gjort stort avtryck på oss från förr.

Vem, med några år bakom sig, minns inte LG Prada? Den väldesignade mobiltelefonen som fick ett stort genomslag både bland media och konsumenter. Eller monsterluren LG G3 som levererades med lasersensor? LG har verkligen hunnit göra ett stort avtryck på smartphonemarknaden - så även i Sverige, trots att de lämnade den svenska marknaden ganska tidigt. 

Det som utmärker LG är att de hela tiden varit väldigt innovativa. De var exempelvis bland de första att leverera en lur med quad hd-upplösning. Likaså var de tidiga att haka på trenden med stora mobiltelefoner. Och vem minns inte LG Flex, mobiltelefonen med böjd skärm.

- Den telefonen, och dess uppföljare, säljs faktiskt i många länder än idag, säger Pejman Maparzadeh, Nordic Technical Manager hos LG.

Så började framgångssagan

Under de tidiga åren på smartphonemarknaden utmärkte sig LG snabbt med sitt användarvänliga gränssnitt. De låg i den absoluta toppen och prisades flerfaldigt för detta i recensioner världen över. En riktigt minnesvärd mobiltelefon då var LG KC910. Förutom att ha LG:s egna gränssnitt, hade den dessutom en åttamegapixelkamera som på den tiden ansågs vara i en klass för sig.

Det var dock inte med den mobiltelefonen som LG hade sitt startskott.

- Vi startade vår smartphoneresa med våra Pradamobiler och GW620 som levererades med den allra första versionen av Android (1.5). Det var med GW620 som vi på sätt och vis fick vårt genomslag. Den banade väg för fler mobiltelefoner. Före GW620 var vi en ganska liten spelare. Med GW620 och efterföljande Prada 3 fick världen upp ögonen för våra mobiltelefoner, säger Pejman Maparzadeh. 

Därefter kom mobiltelefoner som LG G2 och dess populära efterföljare G3. Men även telefoner som Viewty och Optimus 2X. Den senare klassades på sin tid som en av världens snabbaste mobiltelefoner.

- Vi har alltid varit kända för att vi är innovativa, vi vågar testa nya grejer. Jag tror att det är något vi kommer att kunna dra stor nytta av idag när mobiltelefonmarknaden är så homogen, säger Pejman Maparzadeh.

LG planerar nämligen att storsatsa på den svenska marknaden - så fler mobiltelefoner är att vänta. Förhoppningsvis blir de lika kraftfulla och intressanta monster som telefonerna i deras historia varit.

Publicerad: 10 jul 2018 - 06:00