Annons från Huawei

Snygg, smart, Huawei Watch GT3 – elegant klockdesign och lång batteritid

Huawei har vässat den klassiska klocklooken och gjort en modern smart sport- och hälsoklocka som går från sportig till klassisk klockdesign på ett ögonblick. Förutom att byta armband kan du också enkelt anpassa urtavlan till att passa din personliga stil. Nu släpps Watch GT 3 i Sverige och finns i två storlekar som båda har olika armband att välja mellan.

Huawei har ett brett sortiment av smarta klockor och smarta sport- och hälsoklockor. Och tittar man på helåret 2020 (Källa: IDC) var de globalt sett världens tredje största tillverkare inom det här produktsegmentet. En position man fått genom att satsa mycket på innovation och utveckling där spjutspetsarna är snygg design, lång batteritid och korrekthet i mätningar. 

Watch GT 3 är fjärde generationen smarta sport- och hälsoklockor från Huawei. Klockan kommer i storlekarna 42 mm och 46 mm, och med olika armband som grundutförande. Med läderarmband eller svart armband för 2 990 kronor, eller med extra lyxfaktor i form av antingen ett armband i rostfritt stål eller guldfärgat milanesisk loop (en design där hundratals små ringar är sammanlänkade) för 3 490 kronor. 

Här köper du Huawei Watch GT 3 till bästa pris

Kvalitetskänslan när du bär en klocka med något av dessa lyxiga armband är mycket hög – det ser välgjort ut och sitter snyggt och smidigt på handleden. Det går också snabbt att byta armband, och dessutom byta urtavla – det finns över 10 000 teman att välja mellan så att du kan anpassa den utifrån din stil för dagen eller favoriten för träningspasset. 

Genom att gå ända ut i kanterna blir den fysiska urtavlan – skärmytan – större jämfört med föregångaren. Glaset är också aningen välvt för bättre skärpa och mindre reflektioner. Framsidan är gjord av rostfritt stål för att klockan ska bli lätt, stark och tålig mot både värme och kyla. Baksidan är av kompositmaterial för förbättrad hållfasthet och är också aningen konvex för att ligga skönare och bättre mot handleden och säkerställa korrekta mätningar. En speciell beläggning på sensorerna ska dessutom ge bra mätning även om huden är täckt av exempelvis tatueringar.

Batteritiden imponerar

Grejen med en smart sport- och hälsoklocka är mätningen av såväl träningspass som andra hälsoinriktade funktioner. Huawei Watch GT 3 är fullproppad med funktioner som hjälper, och inspirerar, till bättre hälsa. På baksidan finns nu dubbelt så många sensorer än på föregångaren för att kunna mäta och visa dig mer av din tränings- och hälsodata.

Alla dessa mätningar ställer naturligtvis krav på batteritiden. Ska allt mätas hela tiden så måste batteriet hålla, länge. Därför har GT 3 46 mm upp till två veckors batteritid och den mindre versionen (42 mm) upp till en vecka vid normal användning. 

Batteritiden och storleken är egentligen det enda som skiljer klockorna åt. Båda kan laddas med trådlösa laddare (Qi-standard) eller via en smartphone som stöder omvänd trådlös laddning – då kan du bara lägga klockan mot telefonen för att ladda den. 

Huawei Health-appen, där all din data finns lagrad, finns för såväl smartphones med Android som iOS. För Android rekommenderas nedladdning från AppGallery för att säkerställa den senaste versionen. 

Läs mer om Watch GT 3 här