Annons

Topp 5 finansiella appar - Spara tid och pengar

De allra flesta svenskar har någon gång tagit ett lån för att få vardagen att gå ihop.

Har man dåligt kreditvärde är det inte ovanligt att folk även vänder sig till smslån som beviljar alla oavsett situation. För att slippa detta i fortsättningen kan det vara bra ha koll på sin ekonomi. Det finns många sätt att hålla koll på din ekonomi, och att använda olika appar kan vara ett bra alternativ. 

1. Dreams

Dream är en ekonomiapp där du kan spara till dina olika mål. Du kan välja att sätta in pengar regelbundet eller göra en engångsinbetalning. Det finns också möjlighet att se hur mycket du har sparat upp, och om du är nära ditt mål. Sett till svenskar i stort är det dessutom allt fler som verkar välja att spara mer istället för att konsumera. Appen ger dig också tips för att hjälpa dig att spara mer. Appen har en rad olika funktioner som gör det lite roligare att spara, eftersom de baseras på hur du beter dig. I många fall gör den så att du sparar mer än du faktiskt trodde var möjligt. Du kan också se hur du spenderar pengar och vilka kategorier som tar upp mest av din budget. Det hjälper dig att förbättra dina ekonomiska beslut.

2. SPENDEE

Spendee är appen för att spåra och beräkna alla utgifter. Det hjälper dig att hålla koll på dina inkomster och utgifter, skapa budgetar och följa dem. Du kan spara så mycket som du vill och när som helst se hur mycket pengar du har kvar att spendera. Appen är tillgänglig för både Android och iOS-användare, vilket gör det enkelt att använda den var som helst. Spendee erbjuder även möjligheten att ansluta ditt bankkonto till appen, så att du enkelt kan importera dina transaktioner automatiskt. Oavsett om du letar efter ett effektivt sätt att organisera din ekonomi eller bara vill ha lite extra insikter i hur du spenderar dina pengar, ger Spendee dig all information du behöver.

3. TOSHL

Toshl är en av de äldsta ekonomiapparna för utgiftsspårning. Det erbjuder enkel, lättanvänd gränssnitt som är utformat för att hjälpa användare att spåra sina kostnader. Appen har en inbyggd budgetfunktion som gör det möjligt för användare att både se och styra sina utgifter. Det finns också ett antal verktyg som kan hjälpa till att identifiera trendigheter i dina utgifter och skapa rapporter om din inkomst och utgifter. Toshls funktioner är tillgängliga på flera olika plattformar, inklusive iPhone, Android och webben.

4. Karma

Om du vill spara pengar och samtidigt göra något gott för miljön, är appen Karma ett bra val. Genom att använda denna app kan du köpa mat som annars skulle slängas till reducerat pris. Det är en vinn-vinn situation som ger både plånboken och planeten en positiv effekt. Appen finns tillgänglig för både iPhone och Android.

5. Nowo

Nowo är en app som ger dig möjligheten att lätt komma igång med ditt långsiktiga sparande. När du registrerar dig för ett fondkonto hos SEB, kan du dra nytta av funktioner i appen som hjälper till att upprätthålla ett regelbundet sparande. Dessa inkluderar möjligheten att ställa in dagliga uttag, snabb spara när du har pengar över och auto spara. Appen finns för både iPhone och Android-telefoner.