ANNONS

Vilka hörlurar är bäst – AirPods 2 VS AirPods 3

Funderar du på att köpa ett par Apple AirPods men är osäker på vilken modell du ska välja? Vi guidar dig till de perfekta hörlurarna för just dig.

AirPods var helt revolutionerande i sitt slag när den första versionen lanserades av Apple i september 2016. Sedan dess har Apple släppt 4 uppdateringar av de omåttligt populära hörlurarna och trots den höga prislappen är de fortfarande lika eftertraktade bland Apple användare. 

AirPods 2 vs AirPods 3

Standardversionen av AirPods finns tillgängliga i två varianter, AirPods 2 och AirPods 3, där den senare är uppdateringen. För den som funderar på att köpa AirPods, men är osäker på vilken version den ska välja kommer här en jämförelse av de båda hörlurarna.

Funktion och design

AirPods 2 är mer eller mindre identiska med den första versionen av Apple AirPods och har de karakteristiska långa skaften och nätta in-ear proppar som vilar i ytterörat. Passformen är god för de allra flesta men eftersom hörlurarna endast kommer i ett utförande finns det såklart undantag. Hörlurarna är inte svett- eller vattentåliga vilket gör att de inte bör användas på en promenad i regnet eller vid ett svettigt gympass.

Apple AirPods 3 har 30% kortare skaft än dess föregångare och påtagligt större öronproppar. Även dessa hörlurar är av in-ear modell som vilar i ytterörat utan att sitta riktigt fast. AirPods 3 är försedda med en iPX-4 klassificering, likt Apple AirPods Pro och kan användas till både träning och vid dåligt väder. Även laddfodralet är vattentåligt. Det skall dock nämnas att hörlurarna endast tål vattenstänk och inte att bli nedsänkta i vatten.  

Båda versionerna av AirPods har inbyggda kontroller som gör att du kan styra hörlurarna genom att trycka på skaften. På andra generationens AirPods kan du göra en dubbeltryckning för att svara på ett samtal, byta låt eller pausa. Tredje generationens AirPods är försedda med en kraftsensor som ger utökade kontrollfunktioner. Här kan du svara, pausa, gå till nästa spår, hoppa bakåt och använda Siri för att höja volymen. 

AirPods 2nd Generation

 1. Bra passform
 2. Endast ett kontrollkommando

AirPods 3rd Generation 

 1. Svettåliga
 2. Utökade kontroller
 3. Större hörlurar

Batteritid & laddfodral

Apple AirPods 2 har 5 timmars lyssningstid, 3 timmars samtalstid och ytterligare 24 timmars batteritid i laddningsfodralet. Fodralet kommer i två utföranden, med trådlös laddning och med vanlig Lightning USB laddning. En USB-A till Lightning kabel medföljer.

Apple AirPods 3 har 6 timmars lyssningstid, 4 timmars samtalstid och ytterligare 24 timmars batteritid i laddningsfodralet. Eftersom skaften på hörlurarna är kortare är även fodralet mer kompakt. Laddfodralet kan laddas med MagSafe, trådlös laddning eller med klassisk Lightning-kabel.

AirPods 2nd Generation

 • 5 h batteritid
 • Kan köpas med två olika fodral, med trådlös laddning eller med klassisk Lightning kontakt
 • AirPods 3rd Generation 

 • 6 h batteritid
 • Laddfodralet fungerar med MagSafe-laddare, Qi-certifierade laddare och med Lightning-kabel
 • Ljudkvalitet och mikrofoner

  Hörlurarna drivs med samma H1 chip men det finns en hel del skillnader i ljudbild mellan de två versionerna. 

  AirPods 2 har en relativt neutral ljudbild som fungerar bra till samtal och musik. Hörlurarna har dubbla strålformade mikrofoner som fångar upp och återger ljudet på ett bra sätt.

  AirPods 3 är utrustade med en hel del funktioner som även återfinns i Apple AirPods Pro. Adaptiv EQ, rumsligt ljud och specialbyggda element och förstärkare är några av funktionerna som gör att ljudet blir betydligt bättre i AirPods 3 än i dess föregångare. Hörlurarna är även utrustade med dubbla strålformande mikrofoner som kompletteras med en Inåtvänd mikrofon för en bättre ljudupplevelse. 

  AirPods 2nd Generation

 • Bra neutralt ljud
 • Dubbla strålformade mikrofoner
 • AirPods 3rd Generation 

  1. Adaptiv EQ
  2. Rumsligt ljud med dynamisk huvudspårning
  3. Dubbla strålformande mikrofoner
  4. Inåtvänd mikrofon

  Summering Apple AirPods 2nd gen VS Apple AirPods 3rd gen

  Som uppdatering har AirPods 3 flera viktiga uppdateringar som vi saknat i AirPods 2. Vattentålighet, bättre batteritid och dubbelriktade mikrofoner är en märkbar förbättring från föregångaren som lyfter användarupplevelsen till nya höjder. Ljudet bjuder inte på några stora innovationer men som helhet är Apple AirPods 3 en genomtänkt uppdatering väl värda några extra kronor.