Allt innehåll på sidan är annons
Företag
hej
hoj
huj
1
1
https://www.mobil.se/partner/xiaomi-mi-10-lite-gor-5g-tillgangligt-for-alla
568934
Partner
falskt
Xiaomi

Xiaomi Mi 10 Lite gör 5G tillgängligt för alla

● BILDSPEL
Nylanserade Xiaomi Mi 10 Lite är en 5G-redo smartphone med flaggskeppskänsla.

Xiaomi är på framfart. I Sverige är de kanske mest kända för sina smartphones, men de har också ett helt ekosystem av smarta prylar för hemmet – allt ifrån robotdammsugare till smart belysning. De har också världens mest uppkopplade Iot-plattform (Internet of things) som man kan koppla upp alla sina smarta prylar till. 

Under våren har de lanserat flera smartphones som är 5G-redo. Mi 10 och Mi 10 Pro är flaggskeppsmodellerna – Mi 10 Lite som lanserades i slutet av juni är en välkommen uppkomling som tar 5G till den bredare publiken. Priset på cirka 4 500 kronor gör dessutom Mi 10 Lite till en av de mest prisvärda 5G-lurarna.

Samtidigt hämtar Mi 10 Lite 5G en hel del premiumkänsla från de dyrare modellerna i serien – framför allt när det gäller skärm, design och kamerafunktioner.

Mer av allt

Xiaomi Mi 10 Lite är utrustad med Qualcomm® Snapdragon™ 765G med 5G. I praktiken innebär detta att du på ett helt nytt sätt kommer att kunna till exempel liveströmma, hämta filer och spela avancerade spel. För videofunktioner har vi bara sett början av vad 5G kan göra, både när det handlar om att skapa innehåll och att ta del av det.

Allt det kräver naturligtvis också att batteriet hänger med. I Mi 10 Lite är batteriet på 4160 mAh och telefonen stödjer snabbladdning med 20 W. Här hittar du fler specifikationer

Flaggskeppsskärm och Quad-kamera

Skärmen och designen ger samma typ av premiumkänsla som Mi 10 och Mi 10 Pro.

Xiaomi Mi 10 Lite 5G har en så gott som kantfri skärm på 6,57 tum av AMOLED-typ med TrueColor och fingeravtryckssensor integrerad i skärmen. 

På baksidan sitter en kameramodul med fyra kameror. Huvudkameran på 48 megapixel har sällskap av en djupsensor, men också såväl en makrokamera som en ultravidvinkelkamera. 

Ett kraftpaket för video

Med kraften under huven har Xiaomi också utvecklat nya kamera- och videofunktioner. 

En rolig och kreativ ny funktion är att den främre kameran kan filma i slow motion (120 bilder/sekund). På så sätt kan du skapa unika selfieklipp. 

Kameran kommer också med AI som optimerar bilderna, Night mode 2.0 och ett Vlog-läge. 

Med en 5G-redo smartphone som Mi 10 Lite öppnas en helt ny värld upp för alla, där telefonen blir centrum i den nya smarta, uppkopplade världen.

Publicerad: 20 jul 2020 - 08:14