På helt rätt håll

Jabra Sport Wireless+

Jabra har uppdaterat sina två år gamla sportlurar och fixat till alla detaljer som vi störde oss på sist. Förutsatt att du gillar grundtanken.

Publicerad Uppdaterad

Jabras sporthörlurar ligger lite i vågskålen mellan att du antingen hatar dem eller älskar dem. Anledningen är deras grundläggande filosofi att lurarna inte ska stänga ute omvärlden så mycket som att låta dig hålla koll på den trots att du lyssnar på musik. Detta för att cykling och löpning i exempelvis städer ska bli säkrare för både dig och omgivningen, samtidigt som du kan lyssna på musik. Det gör också att ljudkvaliteten blir sekundär till övriga funktioner.

Sport Wireless+ har begåvats med NFC för enkel hopparning med Android eller Windowstelefoner, en väldigt mottagningssvag FM-radio och lite nytänk i designen. NFC är alltid välkommet om din telefon har stöd för det, men radion kunde vi nästan varit utan då resultatet sällan blir bra, särskilt om du förflyttar dig vilket är lite av idén med enheten. Designmässigt hittar vi numera en liten sladdklämma på kabeln mellan de två lurarna för att undvika onödigt sladdfummel. Själva snäckorna sitter fortfarande på utsidan av örat och hålls främst på plats av krokdesignen bakom örat. Skillnaden den här gången är att det följer med en bunt olika öronkuddar, där några av dem går in en aning i örat och även krokas fast inuti örat. Det gör att headsetet sitter rejält mycket bättre än sist, även om ljudkvaliteten fortfarande inte kan mätas med kåpor eller in-ear-lurar av förklarliga skäl. Skumt nog tar Jabra hjälp av en Iron Man-utövare som dragplåster, trots att batteritiden är betydligt kortare än vad sådana lopp normalt är.

Gillar du tanken med att kunna höra din omgivning på bekostnad av ljudkvaliteten när du motionerar är Wireless+ ett stort steg upp från föregående modell. 

FAKTA

Namn: Jabra Wireless+

Batteritid: 4 timmar

Standbytid: 120 timmar

Webb: www.jabra.se

Pris: 899 kr

Betyg: 6