Annons

Uppkopplad men inte smart

Test: Cookoo Smart Watch

Appen innehåller förvånansvärt många inställningar och du kan även få klockan att checka in åt dig, även om det inte alltid funkar så bra.
Appen innehåller förvånansvärt många inställningar och du kan även få klockan att checka in åt dig, även om det inte alltid funkar så bra.
Själva klockan.
Själva klockan.

Smarta klockor är hett, men även om Cookoo vill väl bör du nog vänta på något bättre.

Publicerad Uppdaterad

Enligt tillverkaren är det här världens första analoga uppkopplade klocka och huruvida de har rätt i det påståendet eller ej spelar inte så stor roll. Vad som däremot spelar roll är utseendet och funktionerna. 

Själva klockan är närmast gigantisk och riktigt tjock. Om du inte har för vana att knata runt med GPS-klockor på armen så lär den här kännas väldigt stor. Trots storleken är det inte fråga om någon direkt tung klocka, men däremot är gummiarmbandet rejält obehagligt och färgvalen kan knappast anses vara smakfulla i någons ögon.

Själva uppkopplingen är någorlunda enkel och allt sköts via den tillhörande appen. Tanken är att ikoner på urtavlan ska lysa upp när du får notifieringar från Facebook, kalendern eller telefonen samt att du även kan uppmärksammas med en vibration från klockan. Det fungerar, men bara någonstans runt en av tre gånger, något som också gäller för avståndsvarnaren och batterivarningen. Det gör att de redan från början hyfsat få funktionerna inte känns direkt pålitliga och att det inte går att lägga in notifieringar från åtminstone mail och sms ser vi inte heller som något direkt plus i kanten.

Namn: Cookoo Watch

Typ: uppkopplad klocka för Iphone 4S/5

Mått: 44x16,3 mm

Vattentålig: 5 ATM

Uppkoppling: bluetooth 4.0

Funktioner: analog klocka, batterivarnare, avståndsvarnare, notifieringar från samtal/kalender/Facebook

Batteritid: 3 år ”offline”, 1 år uppkopplad

Pris: 900 kr

Webb: http://cookoowatch.com/

Betyg: 3/10