Tillbehörstest

Test: Garmin Fenix

Fenix är en riktigt kompetent fjällvandrarklocka, synd bara att själva mobilkopplingen är urusel.

Publicerad Uppdaterad

Garmin har gjort löpar- och golfklockor sedan Hedenhös och Fenix är deras första riktiga försök att sikta in sig på fjällvandrare och bergsbestigare. Klockan i sig är en ganska bastant historia som ändå känns lätt på armen trots att den ger ett stadigt och välbyggt intryck.

Inuti klockan finns sensorer för höjd, lufttryck, kompass och givetvis en GPS med möjlighet att spela in upp till femtio timmars vandring om du skulle behöva det. Utöver det finns även en termometer inbyggt och du kan även ansluta Tempe, vilket är en separat temperatursensor. Utöver det finns det även stöd för fotsensor, pulsband och kadensmätare om du vill använda klockan för cykling och löpning. Med alla funktioner blir menyerna ganska röriga, men med lite övning och inställningar känns klockan ändå hyfsat lättanvänd.

Klockan har även koppling via bluetooth 4.0 till Iphone-appen Basecamp. Tyvärr är appen av det allra mest grundläggande slaget, trots flertalet uppdateringar, och om du vill få ut någon vettig information av det klockan spelat in måste du koppla den till datorn … endast via sladd dessutom.

Namn: Garmin Fenix

Typ: GPS-klocka

Mått: 49x49x17 mm

Vikt: 82,9 gram

Batteritid: upp till 50 timmar med GPS, 6 veckor i klockläge

Vattentät: 50 m

Inbyggt minne: 20 Mbyte

Sensorer: GPS, temperatur, barometer, höjdmätare, kompass

Övriga funktioner: månfaser, stoppur, stöd för fotsensor/temperatursensor/kadensmätare/pulsband via ANT+, alarm, timer

Webb: www.garmin.se

Pris: 3 895 kr

Betyg: 6/10