Elegant bärbar

Test: Harman Kardon Go+Play

Junioruppföljare till en redan legendarisk högtalare som klarar bra att stå på egna ben.

Publicerad Uppdaterad
Betyg:
8/10

Go+Play från Harman Kardon har rätt många år på nacken numera. Den började sin bana på förra sidan 2010-talet som Ipod- och Iphone-docka och för så länge sen som tre år sedan (relativt, men tre år är lång tid i teknikkretsar) begåvades den med trådlösa uppspelningsmöjligheter. Nu har Mini-utgåvan kommit för att ta dess plats (även om just tillägget Mini togs bort precis innan släpp).

Det första som slår oss är faktiskt likheten med JBL Charge 3, då det är samma bolag som står bakom de båda fabrikaten. I båda fallen handlar det om batteridrivna högtalare med möjlighet att ladda telefonen och med antingen sladd eller bluetooth-koppling för musiken. Wifi och andra tekniker är inte något som byggts in, för att göra kopplingen så enkel som möjligt. Däremot finns möjligheten att sammankoppla två enheter med varandra för ett fylligare ljud, om du nu skulle slå till på två stycken.

Samtidigt kan det ses lite som att JBL Charge 3 och Go+Play kompletterar varandra lite. Charge är smidigare, mullrigare och tänkt att åka med till såväl stranden som campingturen. Go+Play i sin tur är mer tänkt att tulta runt i hemmamiljö, där du flyttar den mellan rum, ut på altanen eller plockar med den till landstället. Det inbyggda hantaget understryker just bärbarheten, men såväl bristen på vattentålighet som designen i sig gör det tydligt att det inte handlar om någon direkt överdrivet tålig historia anpassad för stranden. 

Samtidigt är formatet aningen större, vilket innebär plats för både fler och större högtalare än den kompakta Charge 3. Det är även när de börjar jobba som de mer praktiska skillnaderna mellan fabrikaten JBL och Harman kardon ger sig tillkänna. För där JBL ofta krämar på med mer bas och en allmänt mer partyglad attityd i ljudet framstår Go+Play som betydligt mer sofistikerad. Avvägningen genom hela registret är betydligt bättre och även om Harmans högtalare inte har några direkta problem att hantera en hemmafest gör den heller inte bort sig, sett till sin storlek, i de lägen då det lyssnas lite mer aktivt på musiken.

Formatet är smidigare än föregångaren och ljudet håller riktigt bra både för att vara främst en trådlös högtalare och sett till sin storlek.

Betyg:
8/10

Harman Kardon Go+Play

Typ: Batteridriven högtalare med Bluetooth
Mått: 211,5x417,5x181,5mm
Vikt: 3433g
Uppkoppling: Micro USB (laddning), USB (laddning av telefon) 3,5mm, Bluetooth
Batteritid: upp till 8 timmar
Webb: www.harmankardon.se
Pris: 2990 kr