Annons

Udda uppdatering

Test: Withings Smart Body Analyzer

Withings Wifikopplade våg har uppdaterats, men vi ser inte riktigt nyttan med uppdateringen.

Publicerad Uppdaterad

Withings har gjort sig kända för sin personvåg som kopplas till ditt wifi-nät och automatiskt laddar upp vikt, fettprocent och BMI till deras webbtjänst. Därifrån kan du enkelt hålla koll på din viktkurva eller dela densamma till olika hälso- och träningstjänster precis som du vill.

En uppdatering förra året presenterade en budgetversion som hoppade över fettmätningen men istället introducerade koppling till telefonen direkt via bluetooth. WS-50, eller Smart Body Analyzer som den också heter, är en uppföljare till båda modellerna och låter dig sköta hela grundinställningen via telefonen istället för USB till en dator. Under inställningsprocessen kan du välja om du vill lägga till ditt hemmanätverk för uppladdning av data eller sköta det över bluetooth direkt till telefonen.

Grundprincipen fungerar lika enkelt, om inte ännu enklare nu när vi slipper datorn, som tidigare och ganska snart har du full koll på din viktkurva. Utöver bluetooth finns det dock två nyheter i vågen: pulsmätare och koldioxidmätare. Pulsmätaren ger dig en pulskurva helt enkelt, men inte direkt vilopulsen i och med att du har gått till vågen och ställt dig på den. Koldioxidmätaren talar om för dig om luftkvaliteten är bra eller dålig. 

Problemet, särskilt för befintliga ägare av den första vågen, är att de extra sensorerna inte ger dig något. Pulsen är en kul kuriosa, men inte mer, och koldioxidnivån går egentligen bara upp i jobbiga nivåer om du får för dig att väga dig i ett taskigt ventilerat konferensrum… och då räcker det med att du vädrar för att fixa det.

Det är fortfarande en fantastisk idé och den nya vågen känns något stabilare än den förra, men det hade funnits betydligt större poänger i att lägga till mätvärden för vattenprocent, benmassa och muskelmassa som andra fettvågar gör än att tala om huruvida du behöver vädra eller ej.

Namn: Withings WS-50 Smart Body Analyzer

Typ: Wifi- och bluetoothkopplad personvåg

Mått: 325x325x23 mm

Vikt: 2,1 kg

Viktmätning: 5–180 kilo

Sensorer: Vikt, fettberäkning, pulsmätare, temperatursensor, koldioxidmätare

Uppkoppling: Bluetooth, wifi

Kompatibilitet: Android, Iphone

Pris: 1 495 kr

Webb: www.withings.com

Betyg: 7/10