Annons

Billig vikt

Test: Xiaomi Mi Smart Scale

Billigt utan det som gör uppkopplade vågar attraktivt.

Publicerad Uppdaterad
Betyg:
6/10

Den amerikansk-franska testaren av allsköns träningsrelaterade prylar, DC Rainmaker, brukar ha ett enda råd när det gäller uppkopplade personvågar som åtsidosätter precis allt vad funktioner och liknande heter och som vi gärna repeterar. Köp våg efter vilket system du redan använder. Kör du Fitbit redan är deras våg det som bäst passar in för att logga din vikt i det systemet, samma sak med Garmin, Withings och alla andra (okej, Withings är bra nog på att koppla sig mot andra för att ses som ett undantag, men på det stora hela stämmer det). Hela poängen med att logga din vikt digitalt via någon av de uppkopplade vågar som finns är att du ska kunna dra nytta av datan och bli motiverad av det. Då blir det mest bara krångligt att använda en stegräknare från ett märke och sen hoppas på att kopplingen mellan den tjänsten och vågens fungerar bra nog, om ens alls. Med allt under samma tak får du ut mer av din investering som helhet utan krångel.

Det är även det som är det största problemet med Xiaomis våg. Använder du deras förvisso riktigt prisvärda Mi Band för att räkna steg går vågen som hand i handske med det. Men möjlighet att skicka ut dina viktdata till någon annan tjänst (utöver att dela på sociala medier) saknas. Är det ett budgetval du är ute efter kan du i så fall ställa dig på en vanlig våg och skriva in vikten manuellt i den app du använder, eftersom det bara är vikt det handlar om här och inte beräkning av fettprocent eller liknande. 

Med det sagt handlar det inte om en dålig produkt i sig. Vågen pratar med telefonen över Bluetooth och kopplingen fungerar utan problem någon av gångerna vi testar. I appen ser du vågens avläsning i realtid och det finns även en enklare funktion för att väga spädbarn samtidigt som du håller i dem. Vågen i sig känns välbyggd och visar samma siffror som våra kontrollenheter och om du tycker att BMI känns på något sätt användbart som verktyg håller appen koll på den biten åt dig.

Nackdelen är att det just bara är dina viktdata som loggas automatiskt, vilket gör att mervärdet som många andra uppkopplade vågar bjuder på försvinner, även om vågen i sig fungerar bra och är riktigt billig.

Betyg:
6/10

Xiaomi Mi Scale

Typ: Personvåg med Bluetooth
Kompatibilitet: Ios, Android 4.4 och uppåt
Pris: 490 kr
Webb: www.mi.store.se