Tips till Ios 17

Äntligen interaktiva widgetar i Iphone

Nu kan widgetarna i Iphone användas som knappar och kontrollpaneler.

Apple har sakta men säkert utvecklat möjligheterna som olika widgets får. Från att ha varit förpassade till en särskild skärm kunde man senare lägga widgets direkt på startskärmarna och nu kan de här widgetsarna även vara interaktiva. Det innebär att du kan klicka och svepa i dem för att utföra saker, inte bara för att starta appen som sedan låter dig agera. '

Tydligaste exemplen på det här är några av Apples egna widgets för Hem, Musik och Podcaster. Har du ett smart hem kan du alltså ha en widget som enkelt tänder lamporna, hemma, en annan som spelar musik och en tredje som låter dig välja mellan olika poddar.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gick igenom Google Chrome i mobilen.