Tips för bättre batteritid i Iphone

Batterisparläget i Iphone – Får batteriet på din Iphone att räcka längre

Det första du ska göra om du tycker du måste ladda för ofta är att aktivera batterisparläget.

Publicerad Uppdaterad

Iphones strömsparläge introducerades i Ios 9 och det är främst gjort för att förlänga batteritiden något när batteriet håller på att ta slut. Telefonen varnar när laddning sjunkit till 20 procent och sen igen när den nått 10 procent, så att du med ett tryck kan aktivera strömsparläget. Du kan även aktivt gå in och starta strömsparläget genom att gå till Inställningar - Batteri. 

Batterisparläget innebär att skärmens ljusstyrka sänks, prestandan anpassas, animeringar begränsas och funktioner som Airdrop, synkningar och Icloud-uppdateringar stängs av. Har du en Iphone med snabbare skärmuppdatering, det Apple kallar Promotion, upp till 120 bilder per sekund, så sänks den även till bara 60 bilder per sekund.

Laddar du sedan telefonen kommer strömsparläget automatiskt stängas av när telefonen nått tillräcklig laddningsnivå, när batteriet är laddat till 80 procent.

Det här tipset för bättre batteritid i Iphone har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen i början av februari tillsammans med nio andra tips om hur du kan få bättre kontroll över strömförbrukningen i Iphone och själv förlänga telefonens batteritid.