Ladda mera sällan

Batteritips Iphone: Appaktiviteter i bakgrunden kan begränsas

Du kan på appnivå begränsa vad telefonen gör för att spara på baterikapaciteten.

Publicerad Uppdaterad

Trots att du inte aktivt använder en specifik app i Iphone för tillfället kan den ändå förbruka batteri. Det gäller helt enkelt appar som arbetar i bakgrunden och genom att begränsa det på ett smart sätt kan du spara batteritid utan att för den skull påverka funktionen allt för mycket. Appar kan vara aktiva i bakgrunden på flera olika sätt. Om du postar en film till ditt Instagramflöde kan till exempel appen fortsätta att ladda upp den filmen även om du byter till en annan app. På samma sätt kan Dropbox eller Microsoft Onedrive ladda upp filer till din molnlagring utan att du behöver ha appen öppen i skärmen hela tiden. Navigationsappar som Google Maps kan vägleda dig i bakgrunden och Spotify kan så klart strömma och spela musik även när appen ligger i bakgrunden. Alla de här aktiviteterna innebär appaktivitet i bakgrunden, men alla drar nödvändigtvis inte mycket batteri. Google Maps i bakgrunden kan ju till exempel vara mer skonsamt för batteriet eftersom skärmen inte behöver vara tänd då.

Under Inställningar - Allmänt - Appaktiviteter i bakgrunden kan du begränsa just detta på appnivå, men gör det med förnuft. Det kommer inte ha stor effekt på alla appar, utan koncentrera dig på de som du märkt drar onödigt mycket batteri.

Det här tipset för bättre batteritid i Iphone har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen i början av februari tillsammans med nio andra tips om hur du kan få bättre kontroll över strömförbrukningen i Iphone och själv förlänga telefonens batteritid.