Enklare och bättre

Bättre ljud i högtalaren: Så kommer du igång med Spotify Connect

Spotify Connect låter dig styra Spotify från flera enheter och skicka ljudet dit du vill.

Publicerad Uppdaterad

Streama till högtalare med Spotify Connect

Det finns många sätt att streama musik till högtalare från Spotify. Apple Airplay och Googles Chromecast är de mest uppenbara, men Spotify har sin egen motsvarande funktion kallad Spotify Connect. Givet att högtalaren har stöd för tekniken kan du streama direkt till högtalaren utan att mobilen måste vara uppkopplad mot den. Jämfört med alternativen streamar Spotify Connect alltid i 320 kbit/s vilket ger bättre ljudkvalitet och mer stabil uppkoppling.

Så gör du: Titta efter symbolen som ser ut som en högtalare och… någonting annat bakom. Den finns dels i statusfältet till höger bredvid hjärtat när du spelar musik, dels nere till vänster om du tryckt på statusfältet. Trycker du på ikonen får du se vilken enhet musiken spelas från just nu, och har du enheter du kan casta musik till kommer de att komma upp som en lista så att du kan välja vilken som ska spela musiken. Din mobil kommer då att fungera som fjärrkontroll till högtalaren som spelar musiken.

Det här är en del av vår stora genomgång av Spotify-tips och Spotifys konkurrenter och vad de kan erbjuda för fördelar. Artikeln publicerades i sin helhet exklusivt för Plus-medlemmar tidigare i år. Som Plus-medlem får du samlade tips först, exklusiva artiklar och fördjupande artiklar. Dessutom en rad oliak rabater och förmåner.