Frågor och svar

Blir det extra avgifter när man handlar från kinesisk app?

Blir det dolda kostnader när man handlar från Temu? Mobil svarar.

Fråga: Ni skrev om appen Temu som är en kinesisk butik för allt möjligt billigt. Skickas varorna från den butiken från Sverige/Europa? Skulle köpa lite olika saker men den känns som en fakesida = där man kan åka på avgifter, moms mm. Tar dessutom Postnord särskilda avgifter på paket därifrån och om man plockar ihop flera saker i ett paket och med en avgift då?

Erik Mörner svarar: Nej varorna skickas från Kina. Postnord ska inte ta ut några extra avgifter eftersom sajten betalar svensk moms och frakten ingår i alla priser på sajten.

När jag provade att beställa fick jag information att mina tre köp skickas i ett och samma paket. Det står när du beställer, det är möjligt att det finns undantag för vissa varor. Paketet kom fram sedan en dryg vecka efter att jag beställt, utan några extra avgifter, så relativt snabbt levererat också den gången i alla fall.

Den här frågan har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Frågan publicerades ursprungligen här.