Förbruka mindre, ladda mer sällan

Därför ska du alltid ha wifi aktivt för att spara batteri i Iphone – batteritips

I teorin kan det vara bra att stänga av så många funktioner som möjligt när du vill spara batteritid, men det gäller inte alltid i praktiken.

Publicerad Uppdaterad

Mobildata drar mer batteri än wifi och därför rekommenderar Apple att du alltid ska ha wifi aktivt i din telefon. Hemma eller på till exempel jobbet kan du alltså spara batteritid på att alltid använda wifi så att det prioriteras framför att surfa via mobilnätet.  På platser med dålig täckning kan det här vara särskilt tydligt för då får telefonen jobba hårt för att söka efter en starkare mobilsignal. Därför kan det vid vissa tillfällen då du har dålig täckning vara befogat att aktivera flygplansläge för att spara batteri, men då mister du givetvis samtidigt möjligheten att ringa och surfa. Du kan dock med flygplansläge aktivt aktivera wifi för att använda den uppkopplingen när den är tillgänglig, men undvika att telefonen söker efter mobilnät.


Det här tipset för bättre batteritid i Iphone har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen i början av februari tillsammans med nio andra tips om hur du kan få bättre kontroll över strömförbrukningen i Iphone och själv förlänga telefonens batteritid.