Annons

Hitta norrskenet och ta bästa bilden – rätt app hjälper dig

Fotografera norrsken med mobilen

Så tar du bästa bilden av norrsken. Det är säsong för norrsken och med mobilen kan du både se tid och plats när förutsättningarna är som bäst. Dessutom kan du med rätt handhavande ta bilder av fenomenet direkt med din telefon.

Publicerad Uppdaterad

Att ta bilder av norrsken är inte det lättaste, men det finns några användbara tips för att få ett så bra resultat som möjligt.

1. Ladda mobilens batteri fullt innan du ger dig ut och ta med dig en powerbank för att vara säker.

2. Använd ett stativ eller se till att du kan vila telefonen stilla och stadigt mot en lämpligt underlag medan du tar bilden.

3. Stäng av telefonens blixt. Den gör ingen nytta när du ska fota natthimlen som ju är mycket längre bort än blixten räcker.

4. Aktivera telefonens nattläge med lång slutartid. Om din telefon har ett manuellt läge ska du använda det och ange lång slutartid och öka till högt iso. Räcker inte det finns det appar som ger dig mer manuella inställningar än telefonens kameraapp ger.

Mobilen kan även hjälpa dig att hitta norrsken

Din telefon kan så klart inte bara hjälpa dig att ta bilder av norrsken utan även hjälpa dig hitta dem. My Aurora Forcast är en gratisapp som finns både till Iphone och till Android. Den kan visa dig hur stor chans du har att se norrsken i just det område där du befinner dig. 

Bäst bilder med systemkamera
En systemkamera ger dig bättre möjligheter att fånga norrskenet på bild och har du en systemkamera rekommenderar vi de här tipsen från Kamera & Bild om hur du tar bättre norrskensbilder med just systemkamera.