Google ger dig säker backup av telefonen – både Iphone och Android

Foton filmer, kalenderuppgifter och kontakter hör till det som säkras oavsett vad som händer din telefon.

Publicerad Uppdaterad

Det är appen Google One som uppdateras för att ge dig, oavsett om du har Android eller en Iphone, möjlighet att lagra en backup av telefonens innehåll hos Google. För Iphoneanvändare sparas bilder, filmer, kontakter och kalenderuppgifter. Har du istället en Android sparas utöver detta även sms och appar.

Google One är sökjättens medlemskap där du kan betala för att få mer än de inkluderade 15 GB lagring som ingår i alla Gmail-konton. Den uppdaterade appen med möjlighet att göra backup fungerar dock även om du inte betalar något extra, utan bara nöjer mig med de inkluderade 15 GB. Den backupkopia du sparar räknas dock mot det inkluderade utrymmet så det kan bidra till att utrymmet blir fullt och du behöver betala för att få mer. Utrymmet hos Google delas av alla tjänster, så det kan användas av Gmail, Google Drive och flera andra Google-tjänster. Betalar du för mer utrymme i Google One kan du även välja att dela det extra utrymmet med upp till fem familjemedlemmar.

Skulle du få ont om utrymme innehåller även den nya Google One-appen en filhanterare som ska göra det enklare att få koll på dina filer och radera onödiga filer om du börjar få slut på utrymme. Du kan även använda någon av de stora mobiltillverkarnas egna backuptjänster. Samsung har till exempel sitt Samsung Cloud och Apple sitt Icloud med liknande funktioner.

De nya funktionerna rullas enligt Google ut i den befintliga Google One-appen i Google Play under de kommande dagarna och Ios-appen ska bli tillgänglig inom kort.

Källa