September-uppdateringar 

Google släpper nya funktioner till din Android: Här är 12 nyheter

Det är inte bara de större systemuppdateringarna som tillför nya funktioner till en telefon. Google har för vana att även mellan de stora uppdateringarna släppa nyheter. En hel del släpps nu i september.

En del av de nya funktionerna är inne inte tillgängliga, för där säger Google “kommer snart”. En del sådana funktioner rullas också ut i flera steg så de blir tillgängliga vartefter. Andra funktioner är å andra sidan redan igång, som möjligheten att hitta okända spårningsbrickor, något vi berättat om tidigare.

Gör dina pappersbiljetter digitala med Google Wallet

En ny funktion i Google Wallet ska göra det möjligt att spara dina fysiska pappersbiljetter digitalt. Det kommer ske genom att du helt enkelt tar en bild av pappersbiljettens QR-kod eller vanliga streckkod. När det är gjort sparas den i din skärm och du kan använda mobilen istället för den fysiska biljetten när du ska in på evenemanget i fråga, ditt gymkort om det är av den typen eller bibliotekskortet. 

Videomöte från bilen - men utan bild

Videomötesapparna Webex och Zoom kommer till Google Auto så att du kan ta möten när du är på väg någonstans. För körsäkerhets skull så kan du bläddra bland dina olika möten på bilen infoskärm, men när mötet sedan väl är igång är du bara med i röstform och ser inte de andra deltagarna. Och de ser inte dig. Helt enkelt för att du ska kunna koncentrera dig på att köra säkert. Apparna ska finnas tillgängliga i Android Auto inom kort. 

Utökad morgonrapport

Genom att säga “God morgon” eller “God natt” till Google Assistant kan du få en rad olika saker gjorda. Numera kan den här rutinen även läsa upp dina tränings- och sömndata från Google Fit och Fitbit. När du vaknar kan du alltså direkt nu få såväl vädret, de senaste nyheterna, Google kan tända lamporna om du har smarta lampor och berätta hur gott du sovit.

Wear OS fick utökning 

Whatsapp och Google Maps har kommit till Wear OS-klockor och de har numera även Google Assistant tillgänglig även på svenska. Det gör att du kan kommunicera med vänner direkt från handleden, få vägledning till rätt plats och be Google Assistant om hjälp.

Google Assistants snabböversikt

Widgeten “At a glance”, eller på svenska Snabböversikt finns tillgänglig för att göra viktiga händelser synliga. Här kan du inte bara se aktuellt väder utan den ska även kunna lyfta fram personliga påminnelser, resor och annat du har planerat.

Gmail-appen översätter e-post på andra språk

Direkt i Gmail-appen ska du numera kunna få inkommande e-post översatt om den är på ett språk du inte behärskar. Du behöver inte göra något, Gmail sköter det automatiskt.

Nytt i Foton, Meet och Youtube Shorts

Som om inte detta vore nog så får även Google Foto en ny vy för att visa AI-skapade samlingar av foton du vill minnas, Youtube Shorts utökas med filter för att du ska kunna addera mera visuella effekter till dina videor, Google Meet anpassas för att låta dig ta möten enklare på språng och appen Lookout som kan beskriva bilder till hjälp för synskadade får stöd för följdfrågor. 

Google uppger inte när dessa funktioner ska vara tillgängliga för alla.