Fråga & Svar

Har Samsung Galaxy Watch 6 dålig batteritid?

Några läsare undrar hur vi kan få så dålig batteritid med Samsung Galaxy watch 6. Vi svarar.

Fråga 1: Jag läste precis ditt test av Galaxy Watch 6 LTE och fann det ytterst märkligt!

Min egen erfarenhet (har Galaxy Watch 6 44mm LTE) är att den klarar sig längre än min Apple Watch 8 LTE! Med LTE påslaget, frikopplat från telefonen, alltså.

Kör man utan LTE, och har kopplat till sin telefon så är det inte ens i närheten mellan dessa två. Watch 6 har märkbart bättre batteritid jämfört med alla Apples klockor (förutom möjligtvis Watch Ultra förstås).

Jag ska erkänna att jag inte testat LTE+träningspass+Spotify dock (kör dessutom Youtube Music). Men det framstår ju som en bugg om den ska dra så våldsamt? Vad fan, knappt två timmar?

Jag får fortsätta testa helt enkelt! Tack för testet. Jag fick upp ögonen en aning (med reservation, min egen erfarenhet är inte densamma, än).

Fråga 2: Hej! Läste ditt test av Galaxy watch 6. Det måste varit något fel på ditt exemplar? Samsung har halvt bekräftat batteribuggar som ska fixas snart. Men jag får lätt 2 dagar av min...Tack för artikeln

Erik Mörner svarar: Hej på er. Ja jag fortsätter testa jag med. Min erfarenhet från tidigare Galaxy Watch med kort batteritid även där har varit mycket just kopplat till strömmad musik. Jag vet föregångare där batteritiden varit ännu sämre, två timmar räcker i alla fall till de flesta av mina träningspass. Tidigare har det varit ännu sämre. Jag har så klart under mitt testande av alla modeller i Galaxy Watch-serien fört löpande dialog med mina kontakter på Samsung och inte fått några indikationer på buggar. Däremot försäkran om att de löpande arbetar för att förbättra batteritiden och förbättra upplevelsen i varje ny generation av klockorna.

Sen gör så klart alla de korta livslängderna att det blir rent praktiskt svårt att hitta tid att ladda klockan på ett vettigt sätt för användning dygnet runt.

Just på mina träningspass verkar det vara strömming som drar klart mest, gps i sammanhanget påverkar inte så mycket. Men som sagt, jag fortsätter att testa i fler sammanhang och återkommer om jag upptäcker något nytt eller får uppdaterad information på något sätt. Jag har hört av mig till Samsungs produktchef för klockorna om detta test specifikt.

Den här frågan har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Frågan publicerades ursprungligen här.