Tät Instagram-koppling

Instagrams Twitter-konkurrent Threads nu i Sverige: Så kommer du igång

Threads, en app från Instagram

X, före detta Twitter, har haft en lite turbulent tid under Elon Musks ledning och nu får de ytterligare utmaningar i och ned att Instagrams konkurrerande tjänst Threads, med liknande upplägg gör entré även på svenska marknaden.

Publicerad Uppdaterad

Vid lunhtid idag släpptes officiellt Threads i Sverige och resten av Europa. Det här är en ny app och tjänst från skaparna av Instagram och Facebook och upplägget är en typ av mikroblogg där du i korta textmeddelanden kommunicerar med andra.

Använder du redan Instagram är det extra enkelt att komma igång med den nya tjänsten. Ditt användarnamn på Instagram är redan reserverat för dig även på Threads och det räcker med ett par klick från Instagram-appen för att ladda ner och komma igång även med Threads. Instagram har en tid gjort reklam för Threads och nu går den kampanjen in i sitt slutskede. I Instagrams inställningsmeny hittar du redan nu en genväg till Threads.

Har du ett Instagram-konto är det enklast att börja där. Du hittar en länk till Threads i menyn uppe till höger i Instagram-appen.

Du kan använda ditt befintliga Instagram-konto för att skapa ett konto även på Threads och då följer dina inställningar med.

Vill du så kan du i samma process följa alla du redan följer på Instagram även på Threads, eller välja ut bara några.