Du väljer vad Iphone ska tillåta

Iphone-tips: Ta kontroll över vad apparna vet om dig

Din position, din adressbok och annat. Det finns enkla sätt för att ändra vad appar får veta om dig.

Publicerad Uppdaterad

Det här är vad apparna vet om dig – och så kan du ändra på det

Appar du installerar kan få tillgång till data, som din kalender, hälsodata eller adressbok, då för att du ska kunna hitta dina vänners konton och bli vänner i en ny social app eller för att kunna Swisha till en kontakt. Appar kan även få tillgång till sensorer och funktioner i din Iphone, som kamera eller position. Allt det här kan du styra över själv, vilka appar som ska få göra vad.

Under inställningar, Integritet och säkerhet, kan du gå in och se under till exempel Kamera vilka appar som har tillgång till den och stänga av tillgången för alla appar du önskar.


Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar vägledning kring säkerhet och integritet i Iphone.