Gör det inte

Iphonetips: Därför hjälper det inte batteritiden om du avslutar appar

Det är bara när en app hänger sig och slutar fungera som du behöver tvångsavsluta den.

Publicerad Uppdaterad

Många tror att du kan öka batteritiden genom att manuellt avsluta appar när du inte aktivt använder dem, men sanningen är att det tvärtom kan ha rakt motsatt effekt och dra mer batteri. Faktum är att det är en av Apples mer högprofilerade chefer, Craig Federighi, som slagit fast att du inte behöver avsluta appar manuellt. Förklaringen till detta är att Ios hanterar mutlitasking så att appar som inte används och ligger i bakgrunden inte drar batteri utan istället ligger i dvala tills nästa gång du startar appen i fråga. Om du manuellt har avslutat en app kan det därför alltså dra mer batteri eftersom appen då måste starta om och inte bara kan återgå från sin dvala så du kan fortsätta där du senast avslutade.

De gånger då manuellt avslut av appar har ett syfte är när en app hänger sig och inte fungerar och då kan det enda sättet att få igång den vara att först stänga av den. 

Det här tipset för bättre batteritid i Iphone har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen i början av februari tillsammans med nio andra tips om hur du kan få bättre kontroll över strömförbrukningen i Iphone och själv förlänga telefonens batteritid.