Hasta inte köpet

Köpråd för Ikeas smarta hem och hubbarna Trådfri eller den nya Dirigera

Ikea har gjort en ordentlig förnyelse av sin smarta hemmet-lösning. Här ger vi köpråd om den ursprungliga Trådfri Gateway kontra den nya, förbättrade Dirigera hubben.

Publicerad Uppdaterad

Ikeas nya hubb

Fråga: Jag har köpt Ikea Trådfri gateway sedan tidigare, är det värt att byta till den nya hubben?

Erik Mörner svarar: Den nya hubben Ikea Dirigera är betydligt enklare att komma igång med men har du idag den gamla och fått igång den så tillför det inte särskilt mycket att byta ut den till den nya. Hasta inte köpet, utan vänta tills du behöver byta. Den nya är ju även mer framtidssäker eftersom den ska ha stöd för standarden Matter och därmed kunna koppla upp fler olika prylar. Största skillnaden jag märkte när jag testade var att den nya var betydligt enklare att komma igång med, men som sagt, har du redan kommit igång med den gamla och allt funkar är ju den huvudvärken över. 

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Det här tipset publicerades ursprungligen här i november då redaktionen svarade på samlade läsarfrågor.