Mobiltips för nybörjare: TV och radio i mobilen

Det går utmärkt att titta på teve och lyssna på radio på mobilen, och det gäller även våra svenska radio- och tevekanaler.

Genom att installera deras appar kan du titta eller lyssna när du vill, och inte bara när programmen sänds. 

Om du är uppkopplad mot ett lokalt trådlöst datanät hemma eller på ett kafé eller bibliotek kostar det inget att titta eller lyssna. Personal på plats kan hjälpa dig att koppla upp på bibliotek och matställen. Tittar du över mobilnätet använder du din datapott, så gör du det ofta kan du behöva lite mer mobildata. 

För att hitta våra vanliga teve- och radiokanaler söker du på namnen på apparna här under i appbutiken (Google Play Store på Android, Appstore på Iphone), eller om du läser det här i mobilen så klickar du bara på länken.

Sveriges Television: SVT Play 

IphoneAndroid

TV 4: TV4 Play

IphoneAndroid

Utbildningsradion: UR Play

IphoneAndroid

Sveriges Radio: SR Play

Iphone, Android

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips till absoluta nybörjare.