Namedrop

Så använder du Iphones digitala visitkort

I Ios 17 kan du både se till att den du ringer till får en snyggare bild av dig och enkelt dela med dig av kontaktinformation.

I IOS17 har du fått något av ett eget digitalt visitkort. Det består i grunden av dina egna uppgifter i adressboken, men kompletteras med din bild och ett särskilt affisch-läge, där en särskild bild du väljer visas över hela skärmen. Den här bilden som kan vara ett foto, din memoji, eller vilken bild som helst som du väljer, visas hos den du ringer till. Förutsatt att de också har IOS17 och fått ditt visitkort. Du skapar ditt personliga kontaktkort genom att gå till appen kontakter och där redigera ditt eget kort. 

För att enkelt dela ditt kort med andra Iphoneanvändare kan du helt enkelt hålla toppen på din telefon mot toppen av deras telefon så kan ni den vägen trådlöst utbyta kontaktuppgifter. 

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gick igenom Google Chrome i mobilen.