Först efter USA

Så blir Iphone hotellnyckel även när batteriet tagit slut – Nu i Sverige

En svensk hotellkedja har börjat använda Iphone och Apple Watch som hotellnyckel. Det fungerar även om telefonen har slut på batteri.

Att använda telefonen för att spara biljetter och boardingkort är etablerat, men att lagra även nyckeln är ett senare fenomen. Först ut var amerikanska hotellkedjan Hyatt, men nu har möjligheten kommit även till svenska hotell. Det är hotellkedjan Strawberry, tidigare Nordic Choice Hotels, och deras Clarion Hotel Post i Göteborg som är först ut.

Nyckeln till hotellrummet kan sparas både i Iphone och i Apple Watch och det här sker direkt från appen. När nyckeln har sparats kommer den uppdateras så att gästen informeras när det är dags att checka in. Om en gäst behöver byta rum, begär sen utcheckning eller förlänga sin vistelse kan nyckeln uppdateras av hotellets personal på distans.

Genom funktionen Power Reserve som kom i Ios 14 kan telefonen fungera som nyckel även när batteriet tagit slut. Funktionen innebär att ett par grundläggande funktioner, nyckelfunktionen en av dem, är tillgänglig i upp till fem timmar även efter att telefonen stängt av sig.

Strawberrys mobila hotellnycklar erbjuds genom ett samarbete hotellkedjan har med Assa Abloy och Zaplox.