Annons

Live View

Så funkar AR-navigering till fots i Google Maps

När du promenerar och använder Google Maps för att hitta rätt finns ett särskilt läge tillgängligt som gör det enklare att hitta rätt.

Livevisning heter funktionen och den finns tillgänglig just för promenader och den använder telefonens kamera och sensorer för att ge dig vägvisningar i AR. Detta innebär att Google Maps använder kameran för att känna igen omgivningen och sedan lägga pilar och andra instruktioner direkt i kameravyn.

För att komma igång måste du först förbereda en gångnavigering till ditt mål och sedan trycka på Livevisning. Nu får du rikta kameran mot platser runt dig för att den ska veta var den är och sedan, efter ett par varningar om att du ska vara uppmärksam på trafiken och inte ta några onödiga risker, får du pilar som visar vart du ska. 

Läget är smart, så om du riktar telefonen mot marken får du fortfarande den vanliga kartvyn, men riktar du telefonen framåt så får du vyn som visar vägvisning i kameravy. Det här kna många gånger vara enklare att använda än att lita på telefonens kompass som ibland kan visa fel och innebära att du råkar passa kartan fel mot verkligheten.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på funktioner i Google Maps du kanske inte känner till.