Du kan bli neon

Så gör du: Unika bildeffekter i Oneplus aktiva låsskärm

Använd dina bilder för att skapa effektfulla låskärmsbilder till din Oneplus-mobil.

Publicerad Uppdaterad

Aktiv låsskärm med bildeffekter

Oneplus är inte ensamma om att erbjuda aktiv låsskärm, men de buder på några kreativa sätt att anpassa utseendet på den. Aktiv låsskärm, eller Väntelägesskärm som den kallas i Oneplus system, innebär att du kan se tiden, batterinivå, aviseringar och annan information direkt i startskärmen även när den är släckt. Informationen visas samtidigt som större delen av skärmen fortfarande är svart och tack vare skärmtypen oled går det här att göra utan att batteritiden påverkas dramatiskt.

Den mest kreativa anpassningen av utseendet kallar Oneplus för Canvas. Den utgår från en bild du tagit med telefonens kamera och låter dig bearbeta den till konturer som liknar neonstreck. Det blir rätt effektfullt och du kan själv välja hur det ska göras och i vilka färger. Tänk på att det fungerar bäst på bilder tagna i porträttläget. Du hittar inställningarna för Vänteläegesskärm under Inställningar, Hemskärm och låsskärm och bläddrar längst ner till Väntelägesskärm.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Som plusmedlem så får du samlade tips och mycket andra fördjupande, vägledande artiklar. Det här tipset publicerades ursprungligen här i maj i år.